Förlovningsringar par – 28 tips – Guld, silver & vitguld

Många väljer att bära förlovningsringar för par när man ska förlova sig, det vill säga två likadana ringar, för att visa extra samhörighet till varandra. Förlovningsringar i par är populärast i guld, vitguld och silver, men finns även i titan för de som behöver extra motståndskraftiga ringar.

Vi ger dig 28 tips på olika förlovningsringar i par samt viktig insyn i de olika metallernas för- och nackdelar och hur mycket du kan tänkas betala för förlovningsringar i par för att ni ska kunna välja rätt ringar för just er. Låt oss börja med att titta närmare på vilka olika sorters förlovningsringar för par som finns!

Förlovningsringar par

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Spectra, Guldfynd, Albrekts guld och Hallbergs guld. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

Innehållsförteckning

Vilka olika typer av förlovningsringar för par finns det?

De allra vanligaste modellerna för förlovningsringar i par består av helt släta band och kan variera i olika bredd. Denna typ av ringar används ofta även som vigselringar. För de som föredrar mer detaljer finns det även förlovningsringar för par med mönster eller olika strukturer på ytan som ger mer liv i ringarna. Det finns även många flerfärgade förlovningsringar, alltså ringar som består av en kombination av olika metaller, som passar utmärkt att bära som par.

Oavsett vilken stil ni väljer på era parringar är de allra flesta tillverkade i de vanligast förekommande ringmetallerna även om det kommit några nya tillskott på marknaden. Titan är bara ett exempel som blir allt mer populärt tack vare sitt låga pris och slitstarka yttre. Guld är dock fortfarande allra mest populärt för förlovningsringar i par – och för förlovningsringar överlag.

Många förlovningsringar som köps i par är identiska med varandra och kan därför köpas separat. Vissa butiker erbjuder dock även förlovningsringar i set som består av ett två ringar, en ring för kvinnan och en för mannen, som kompletterar varandra i stil och design. Dessa set kan också bestå av exakt likadana ringar, men kan också skilja sig åt något genom att ena ringen exempelvis är dekorerad med en diamant. 

Förlovningsringar i guld

Förlovningsringar för par i guld är klassiska och tidlösa och finns i bredast urval av olika stilar och modeller tack vare sin höga popularitet. Blanka, borstade, tunna, breda, rundade, kantiga, mönstrade, billiga och dyra – ja, allt du önskar går att hitta om du letar efter guldringar för par.

I ren form är guld mjukt och formbart, men legeras med andra metaller för att bli mer hållbart vilket gör det till en passande metall för alla typer av förlovningsringar. Guld oxiderar dessutom inte till skillnad från silver som dessutom är betydligt mjukare. Detta gör att förlovningsringar i guld passar perfekt för par som behöver ringar som kan stå emot lite extra i vardagen.

Guld är dock något känsligare än vitguld som är en guldlegering som består av guld och en större andel vita metaller. Förlovningsringar för par går dock att få tag på med samma guldrenlighet eller karathalt i både guld och vitguld, det vill säga 18k, 14k och 9k.

Budget: Max 5000 kronor per par

3 tips på förlovningsringar par i guld som kostar upp till 5000 kronor per par.

1.
Sign of love SR1036 - Schalins

Från 2500 kronor/ring

Enkelhet när den är som bäst! Denna släta guldring med raka kanter är modern och tidlös på en och samma gång.

Den är dessutom lika snygg på henne som honom och är därför ett perfekt val om ni vill ha likadana ringar.

Ringarna finns i både 14K och 18K guld. Gravering ingår.

Gå till Nordic Spectra för att läsa mer om ringen. Nordic Spectra vann även vårt bäst i test av butiker som säljer förlovningsringar.

2.
Tusenserien 1007-3,5 Guld - Schalins

Från 1900 kronor/ring

Söker du och din partner något enkelt och tidlöst?

Denna släta guldring med välva kanter är en klassisk skönhet som alltid känns lika aktuell. Välj era matchande ringar i 14 eller 18 karats guld. Gravering ingår.

3.
Tusenserien 1003-3,5 Guld - Schalins

Från 2000 kronor/ring

Det hamrade mönstret ger den klassiska guldringen en mer levande och personlig design. Perfekt för er som söker något annorlunda, men tidlöst på en och samma gång!

Gravering ingår!

Standard: Max 10000 kronor per par

3 tips på matchande förlovningsringar i guld som tillsammans kostar upp till 10000 kronor.

1.
Sign Of Love SR1045 Guld - Schalins

Från 3800 kronor/ring

Den släta guldringen kommer alltid att vara en lika självklar symbol för den eviga kärleken. 

Denna variant med välvda kanter är absolut inget undantag och är ett utmärkt alternativ för er som söker matchande förlovningsringar! Gravering ingår.

2.
Förlovningsring i 18K guld - Schalins

Från 4098 kronor/ring

En slät guldring med en tvist! De mönstrade kanterna ger en ny dimension till den klassiska förlovningsringen.

Ringen är tillverkad i 18 karats guld.

3.
Romans 210-4 Guld - Schalins

Från 4100 kronor/ring

En slät guldring med en tvist! De mönstrade kanterna ger en ny dimension till den klassiska förlovningsringen.

Ringen är tillverkad i 18 karats guld.

Premium: Från 10000 kronor per par

3 tips på matchande förlovningsringar i guld som tillsammans kostar från 10000 kronor.

1.
Viking Wide Ring Gold - Efva Attling

15500 kronor/ring

Letar du efter en unik ring för att visa upp er kärlek på? 

Denna makalöst vackra förlovningsring från Efva Attling är inspirerad från vikingarna och deras sätt att smida guld och andra metaller på. Ett minst sagt unikt designval om ni frågar oss!

Denna enastående ring passar lika bra på kvinnor och män, men finns även i en tunnare variant samt en modell prydd med diamanter.

2.
Förlovningsring 4002-5 Guld - Schalins

Från 5200 kronor/ring

Vacker förlovningsring med markerade skåror. En klassisk och tidlös ring som passar helt utmärkt för er som söker matchande förlovningsringar i par. Välj mellan 14K och 18 K guld.

Gravering ingår i priset!

3.
Förlovningsring med mönster - Schalins

Från 7798 kronor/ring

Våga sticka ut ur mängden! Välvda kanter med ett väldetaljerat mönster i mitten gör denna fina guld ring både unik och vacker – precis som er kärlek.

Förlovningsringar i vitguld

Föredrar ni en vit metall för era parringar kommer ni förmodligen att välja mellan vitguld eller silver då dessa är de vanligast förekommande vita metallerna. Vitguld är betydligt tåligare och missformas inte lika lätt, men är samtidigt också mycket dyrare i pris. Silverringar i par kostar exempelvis ofta under tusenlappen styck medan förlovningsringar i vitguld sticker upp och kostar flera tusenlappar per ring.

Är det bara en av er som behöver en extra tålig ring och ni vill hålla nere på priset kan ni välja att köpa en ring i vitguld och en i silver, men av samma ringmodell. På så sätt får ni två ringar som till det yttre ser likadana ut och samtidigt kostar betydligt mindre än två parringar i vitguld.

Budget: Max 6000 kronor per par

Våra bästa budgetval för er som letar efter likadana förlovningsringar i vitguld.

1.
Tusenserien 1008-3,5 Vitguld - Schalins

Från 2800 kronor/ring

Vackra parringar i vitguld med mönstrade kanter. Ringarna är tillverkade i återvunnet vitguld och finns att få i både 14K och 18K. 

Gravering samt ett gratis storleksbyte ingår i priset.

2.
Tusenserien 1007-3,5 Vitguld - Schalins

Från 2700 kronor/ring

Ibland behöver det inte vara svårare än så här! Släta, välvda ringar i glänsande vitguld.

Tidlösa förlovningsringar för par som vill visa upp sin kärlek med likadana ringar. Finns i olika typer av karat.

3.
Tusenserien 1004-3,5 Vitguld - Schalins

Från 2800 kronor/ring

Vill du och din partner specialbeställa ringar designade för just er? Denna unika förlovningsring med mönstrad ovansida görs unikt för er på beställning.

Ett stort plus är att personlig gravering ingår i det redan väldigt överkomliga priset!

Standard: Max 12000 kronor per par

Letar ni efter likadana förlovningsringar i vitguld? Här är våra favoriter i mellanklass!

1.
Trend 5006-6 Vitguld - Schalins

Från 4900 kronor/ring

Är du och din partner ute efter en lite kraftigare modell för era matchande förlovningsringar? Då kan denna modell från Schalins Trend-kollektion vara något för er!

Ringen är 6 mm bred och har ett dekorativt band i mitten. Välj mellan 14 eller 18 karats vitguld. 

Personlig gravering ingår utan extra kostnad!

2.
Stjärnfall 238-4 Vitguld - Schalins

Från 6000 kronor/ring

Släta parringar i vitguld i all sin enkelhet. Bandet är 4 mm brett med en rak och stilren ovansida.

Vacker tidlös design när den är som bäst. Lägg till en personlig gravering utan extra kostnad.

3.
Klassisk 92-4 Vitguld - SCHALINS

Från 5200 kronor/ring

Tidlöst vackra parringar i vitguld. Ringarna är släta, men med välvda kanter för ett mjukt och romantiskt intryck.

Ringen är 4 mm bred vilket är en perfekt bredd för både kvinnor och män.

Premium: Från 12000 kronor per par

3 tips på matchande förlovningsringar i vitguld som kostar över 12000 kronor per par.

1.
Sign Of Love SR1053 Vitguld - Schalins

Från 6700 kronor/ring

En förlovningsring ska bäras livet ut. Genom att välja en klassisk design kan ni vara säkra på att era ringar alltid kommer att kännas lika aktuella.

Denna släta ring i vitguld är tidlös, men med den enkla sneddade kanten får de ett unikt utseende som skiljer sig från många andra liknande modeller.

2.
Soft Ring White Gold - Efva Attling

14900 kronor/ring

Efva Attling är svårslagen när det kommer till tidlös smyckesdesign! Denna vackra förlovningsring i vitguld är definitivt inget undantag.

Efva Attlings soft ring är designad för både kvinnor och män och är därför ett perfekt val för er som är ute efter exklusiva och matchande förlovningsringar.

3.
Reflection 05 Vitguld - Schalins

Från 7400 kronor/ring

Ett dekorerat band i diskret mönster får dessa klassiska förlovningsringar att urskilja sig från liknande modeller på marknaden.

Priset gäller för 14 karats vitguld. 18 karat finns tillgängligt från 9900 kronor per ring.

Förlovningsringar i silver

Silver är ett populärt val för par som vill hålla nere kostnaden för sina förlovningsringar då de endast kostar en bråkdel av ringar i guld och vitguld. Tyvärr finns förlovningsringar för par i silver dock inte i ett riktigt lika stort utbud som de dyrare metallerna, men det finns fortfarande gott om olika stilar att välja på.

Något som ökat i popularitet på senare tid är förlovningsringar för par som är tillverkade av en kombination av både silver och titan. Detta ger ringarna en mer unik look, men gör dem också mer slitstarka tack vare titanets hårdhet. Silver och titan ligger dessutom relativt lika i pris vilket gör att dessa ringar inte kostar mycket mer än ett par vanliga förlovningsringar i silver.

Budget: Max 2000 kronor per par

Här hittar ni våra bästa budgetalternativ för matchande förlovningsringar i silver!

1.
Förlovningsring i äkta silver 3mm - Schalins

598 kronor/ring

Glänsande silverring med rak ovansida som är prydd med dekorativt mönster. En enkel och elegant ring som passar utmärkt för er som söker förlovningsringar i par.

Ringen är 3 mm bred.

2.
Stjärnfall 720-4 Silver - Schalins

700 kronor/ring

Släta silverringar med både välvd insida och utsida. Ringen är 4 millimeter bred, men finns att få både tunnare och bredare.

Detta är perfekt för er som vill ha likadana förlovningsringar i par men av olika tjocklek.

3.
Förlovningsring i äkta silver - Schalins

598 kronor/ring

Ibland räcker det med enkla detaljer för att få till det där lilla extra! De diskreta skårorna i denna silverring lyfter den klassiska designen till en ny nivå.

4.
Ouvertyr Verdi Silver - Schalins

800 kronor/ring

Tidlösa förlovningsringar i par med ett vackert välvande mönster. Ringen är 5 millimeter bred och tillverkad i återvunnet silver.

Standard: Max 3000 kronor per par

Våra bästa tips för matchande silverringar i mellanklass.

1.
Förlovningsring i borstat silver - Schalins

1100 kronor/ring

Söker ni efter något personligt och klassiskt på en och samma gång?

Denna fantastiskt snygga ring i borstat silver med en blank dekorativ rand har en annorlunda, men tidlös design.

2.
Reflection 11 Silver - Schalins

1100 kronor/ring

Blanka ringar i silver är ett populärt val när det kommer till matchande förlovningsringar och det är inte svårt att förstå varför.

Vill du och din partner ha en uppdaterad variant av den klassiskt släta silverringen är denna cirkelmönstrade modell från Schalins ett bra alternativ.

3.
4005-5 Silver - Schalins

1100 kronor/ring

Matt silver är inte lika vanligt som glansigt silver och kan därför vara ett bra alternativ till er som söker en lite mer unik förlovningsring.

Denna förlovningsring i matt, borstat silver från Schalins är 4 millimeter bred och har en dekorativ rand i mitten av ringen.

Premium: Från 3000 kronor per par

Här hittar ni våra bästa tips för exklusiva parringar för förlovning i äkta silver!

1.
4 1/2 Ring - Efva Attling

2100 kronor/ring

Varför inte satsa på matchande förlovningsringar i äkta silver från Efva Attling?

Denna släta silverring med blank finish är designad för att vara lika snygg på både kvinnor som män. Den är därför ett utmärkt val för er som vill bära likadana förlovningsrringar i silver.

2.
Trend 5001-6 Silver - Schalins

1700 kronor/ring

Denna vackra och välarbetade ring från Schalins är tillverkad i både silver och titan.

Kontrasten mellan de båda materialen och det detaljerade mönstret i mitten kommer garanterat att få era förlovningsringar att sticka ut ur mängden.

3.
Soft ring silver - Efva Attling

1900 kronor/ring

En slät förlovningsring i äkta silver med lätt rundade kanter. Den perfekta ringen för er som söker exklusiv simpelhet för era förlovningsringar i par.

Förlovningsringar i titan

Titan är. precis som silver, ett budgetvänligt material för förlovningsringar för par och kan kosta så lite som 500 kronor per ring. Dessutom är förlovningsringar i titan extremt tåliga och är inte bara mer slitstarka än silver utan de är också mer motståndskraftiga än både guld och vitguld.

Förlovningsringar för par i titan är också populära bland de som vill haka på trenden med svarta förlovningsringar då titan kan genomgå en behandling som gör ringarna helt svarta till ytan. Naturligt sett är dock titan rökgrå i tonen och är alltså inte riktigt lika vitt som silver eller vitguld.

Hur mycket kostar förlovningsringar i par?

Väljer ni titan som metall kan ni få tag på förlovningsringar för par för bara tusenlappen totalt för en enklare modell, medan de enklaste ringarna i vitguld vanligtvis kostar omkring tretusen kronor styck.

Kostnaden för förlovningsringar i par varierar alltså kraftigt beroende på material, design och vilket varumärke de kommer ifrån.

Var kan man köpa billiga förlovningsringar för par?

Det går att hitta billiga eller mer överkomliga förlovningsringar i par både online och i fysisk butik såsom hos Nordic Spectra eller Guldfynd så länge du är eftertänksam i materialval och design.

De billigaste materialvalen för förlovningsringar är utan tvekan silver och titan, men föredrar du guld eller vitguld kan du välja så enkla och tunna ringar som möjligt för att komma ner så mycket som möjligt i pris.

Var kan man hitta förlovningsringar för par på rea?

Rea-perioder som Black Friday, mellandagsrea och sommarrea är ofta bra perioder att köpa förlovningsringar på då många stora kedjor som exempelvis Albrekts Guld, Hallbergs Guld och Guldfynd ofta har rabatterade priser.

Dessutom har många av dessa butiker även kampanjer under andra delar av året som exempelvis innan alla hjärtans dag. Det är heller inte ovanligt att butikerna erbjuder rabatt när du köper flera ringar vilket gör att det finns möjlighet att köpa förlovningsringar i par till ett billigare i pris även när det inte är rea.

Finns det tips för att hitta billiga förlovningsringar i par i guld?

Ett enkelt sätt att komma ner i pris när du ska köpa förlovningsringar i guld är att gå ner i karathalt. Genom att välja 14 eller 9 karat istället för 18 karat kan ringarna som par bli flera tusenlappar billigare. Dessutom blir de mer motståndskraftiga i lägre guldhalt samtidigt som det är svårt att se någon skillnad på de olika guldhalterna med blotta ögat.

Är dyra förlovningsringar i par bättre än billiga?

Det är en vanlig missuppfattning att dyrare förlovningsringar alltid är bättre. Även om det är sant att du ofta får vad du betalar för när det gäller material och hantverk är det viktigt att notera att det bästa valet av ring är den som passar bäst för dig och din partner. En enklare, mindre dyr ring kan ha lika mycket symboliskt värde och kan vara lika älskad som en dyrare ring.

Det finns dessutom alltid för- och nackdelar med alla typer av förlovningsringar, oavsett pris. Dyra förlovningsringar i par kan exempelvis ha en högre renlighet av guld och prismässigt sett vara mer värdefulla samtidigt som de är känsligare mot slitage än billigare ringar med lägre renlighet.

Skillnaden mellan förlovningsringar i par och matchande förlovningsringar

Termerna “förlovningsringar i par” och “matchande förlovningsringar” används ofta i samma sammanhang, men de kan också ha olika betydelser. Förlovningsringar i par är generellt sett två identiska ringar, medan matchande förlovningsringar kan ha små skillnader i design men ändå kompletterar varandra på ett harmoniskt sätt.

Matchande ringar kan även syfta till två ringar, en förlovnings- och en vigselring, som matchar och kompletterar varandra. Förlovningsringar i par syftar dock alltid till två olika, men till utseendet lika ringar – en för vardera partner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *