Förlovningsringar i set – 32 tips för alla budgetar

Förlovningsringar i set består av två ringar, en för vardera partner, i matchande design och stil. Detta kan exempelvis innebära två ringar med likadana band där ena ringen är dekorerad med en eller flera diamanter medan den andra helt saknar stenar. På så sätt får ni varsin personlig och unik ring samtidigt som de också balanserar och kompletterar varandra.

I denna artikel kommer vi ge dig hela 32 tips på förlovningsringar i set för att hjälpa er att hitta era drömringar. Självklart tipsar vi om allt från budgetvänliga ringar i silver till de allra exklusivaste ringarna i palladium för att matcha alla smaker och budgetar. Dessutom ger vi tips på de bästa butikerna för att köpa förlovningsringar i set samt vad du bör tänka på om du vill matcha ihop ett eget par!

2 st Förlovningsringar i set. Både i guld varav kvinnas ring har två små diamanter.
Innehållsförteckning

Vad innebär det att köpa förlovningsringar i set?

När man köper förlovningsringar i set köper man två matchande ringar till ett paketpris. Detta inkluderar alltså en ring till kvinnan och en till mannen. På så sätt slipper ni att leta upp två separata ringar med liknande egenskaper (om ni önskar detta). Några exempel på förlovningsringar som säljs i set är ringar med gemensamma mönster, men där kvinnans ring är mer utsmyckad än mannens eller ringar med matchande ädelstenar där mannens ädelstenar är mer diskreta än de i kvinnans ring.

Förlovningsringarna i ett set kan bestå av två olika, men matchande ringar, men kan även bestå av två likadana ringar. Ett roligt sätt att välja likadana förlovningsringar i set på är med matchande mönster som återspeglar er personlighet. Detta kan till exempel bestå av ringar med matchande keltiska mönster eller varför inte ringar med graverade EKG-kurvor om ni arbetar inom sjukvården? 

Vilka metaller finns förlovningsringar i set i?

Det är inte alla butiker som erbjuder förlovningsringar i set, men om man vet var man ska leta går de att hitta i de flesta metaller inklusive lite mer ovanliga metaller som roséguld, palladium och platina. När det kommer till guld (gulguld, vitguld och roséguld) går det dessutom att köpa förlovningsringar i set i olika karathalter vilket gör det enklare att styra över budgeten på ringarna.

Tänk på att alltid ta hänsyn till materialets egenskaper när ni väljer era förlovningsringar eftersom dessa styr över hur tåliga ringarna är och hur mycket underhåll de kräver. Silver är exempelvis allra ömtåligast medan platina och palladium är allra tåligast och mest underhållsfria.

Förlovningsringar set i silver

Silverringar i set är ett bra val för de med begränsad budget. Dessa är generellt allra billigast och detta med stor marginal vilket ger er möjlighet att spara många tusenlappar i jämförelse med likadana ringar i vitguld eller platina. Dessutom är de svåra att urskilja från de mer exklusiva vita metallerna med blotta ögat.

Nackdelen med silverringar är att de är mjuka och därmed lätta att missforma om du exempelvis lyfter tungt eller råkar slå i dem i något. De har också en förmåga att oxidera med tid vilket innebär att de svartnar och blir missfärgade. Detta går dock att putsa upp igen, men innebär också att förlovningsringar i silver kräver oftare underhåll än exempelvis palladium.

Förlovningsringar i set i silver är därför inte det rätta valet om ni söker så underhållsfria ringar som möjligt, men de är däremot otroligt prisvärda.

Förlovningsringar set i vitguld

Vitguld är ett dyrare, men mer hållbart alternativ till det budgetvänliga silvret. Förlovningsringar i set i vitguld är därför ett bra val för par som kräver lite slittåligare ringar. Ringar i vitguld repas inte lika lätt och är även hårdare till ytan vilket gör dem svårare att deformera. En annan fördel är att de finns i olika guldrenlighet (9K, 14K samt 18K) och därmed också i flera olika prisklasser.

Något som är bra att ha i åtanke när du ska köpa förlovningsringar i vitguld är att de inte är naturligt vita. Detta gör att de repor som uppstår blir mer synliga än i exempelvis platina som är samma färg rakt igenom. Den vita ytan slits även bort med tiden vilket innebär att ringar i vitguld behöver ompläteras efterhand, något som du inte behöver göra med ringar i roséguld eller gulguld.

Förlovningsringar set i guld

Precis som vitguld så finns guld i flera olika karathalter och prisklasser. På så sätt kan du få tag på mer budgetvänliga förlovningsringar i set även i guld. Gulguld och rödguld som används för smyckestillverkning är dessutom relativt hårt och slittåligt vilket gör att de står emot vardagligt slitage på ett bra sätt. Det är dessutom mer mer underhållsfritt än vitguld då då det inte behöver pläteras om.

Förlovningsringar set i roséguld

Är du och din partner ute efter ett lite mer ovanligt set av förlovningsringar utan att gå allt för mycket utanför boxen är roséguld ett bra alternativ. Den mjuka rosa tonen går väl ihop med alla hudtoner och är unik utan att på något sätt skrika efter uppmärksamhet.

Roséguld består av guld som bland annat är legerat med koppar. Kopparn ger roséguldet sin vackra och distinkta färg, men det förstärker också metallen och gör den mer slitagetålig än det vanligt guldet. Förlovningsringar i set i roséguld är därför ett bra val för par som söker efter ringar i en varm ton med hög motståndskraft.

Förlovningsringar set i platina

Platina är tillsammans med palladium den vita metall som står emot slitage allra bäst. Dessutom är platina, till skillnad från vitguld, vit rakt igenom vilket innebär att eventuella repor blir mer eller mindre osynliga.

Förlovningsringar i platina behöver heller aldrig omrodieras och är otroligt svåra att böja till eller deformera på något sätt. Dessutom har förlovningsringar i platina hög densitet vilket gör att de känns extra lyxiga att bära. Förlovnignsringar i set i platina är därför ett väldigt bra val för de som söker exklusiva och (i stort sett) underhållsfria ringar.

Förlovningsringar set i palladium

Förlovningsringar i set i palladium är det bästa valet för par som letar efter smidiga och bekväma ringar som samtidigt står emot det mesta. Palladium är nämligen en naturligt vit metall och beskrivs ofta som underhållsfri, precis som platina. Den största skillnaden är att palladium har lägre densitet. Detta gör förlovningsringar i palladium till ett populärt val bland de som är ovana vid att bära smycken. Många män föredrar exempelvis att bära en ring i palladium framför andra metaller eftersom den inte känns av på samma sätt.

När man fönstershoppar efter förlovningsringar i palladium är det lätt att reagera på att priset kan variera ganska rejält mellan olika butiker. Detta beror på att det finns olika legeringar, palladium 950 och palladium 500, där den sistnämnda är betydligt billigare då den är till hälften uppblandad med andra metaller. Förlovningsringar i palladium går därför ibland att hitta i mer budgetvänliga varianter än ringar i platina.

Tvåfärgade förlovningsringar i set

Om ni vill sticka ut ur mängden är kanske ett set av tvåfärgade förlovningsringar något för er? De vanligaste varianterna kombinerar någon av de vita metallerna med antingen gulguld eller roséguld för att skapa en så effektfull kontrast som möjligt. Beroende på vilken av de vita metallerna ni väljer kan ni dessutom styra priset till stor del. Genom att välja silver istället för vitguld sparar du exempelvis många tusenlappar.

Ovanliga förlovningsringar i set

Är ni ute efter något ännu mer unikt än tvåfärgade ringar kanske ett ovanligt mönster eller ett annorlunda materialval är något för er? Det finns exempelvis förlovningsringar i set med detaljer av trä eller kol som ger ringarna en unik look. Eller varför inte välja ett set med ringar med annorlunda mönster eller form? Glamira har exempelvis ett stort utbud av förlovningsringar i set både i ovanliga mönster och material att välja på.

Vilka är de bästa butikerna för att köpa förlovningsringar i set?

Om du är ute efter det största utbudet är Glamira definitivt vårt bästa tips när det kommer till att köpa förlovningsringar i set. Dessutom hamnade Glamira på andraplats i vårt bäst i test över de bästa butikerna för förlovningsringar tack vare deras otroligt stora utbud och fantastiska filtreringsfunktion. Det finns dock fler butiker som erbjuder vackra och prisvärda set även om urvalet och designmöjligheterna inte är lika stora.

Här är en lista över de butiker som vi tycker är bäst för att köpa förlovningsringar i set i:

  • Glamira: Erbjuder tusentals olika set av förlovningsringar i silver, vitguld, guld, roséguld, platina och palladium. Grundseten består av samma material och bredd, men du kan även justera bredden eller materialet för vardera ring om du önskar. Du kan även välja vilken typ av ädelsten du vill ha (om det finns någon) och vilken yta du önskar på ringarna. Dessutom kan ni välja om ni vill ha 9K, 14K eller 18K för era guldringar.
  • Mila Silver: Har ett mindre utbud av förlovningsringar i set i silver. Seten finns i flera olika bredd samt både med och utan diamanter, både för kvinnor och män. 
  • Chanti: Erbjuder ett stort utbud av förlovningsringar i set i många olika material, inklusive titan och stål. Chanti är därför ett väldigt bra alternativ om du är ute efter så prisvärda förlovningsringar i set som möjligt.

Hur mycket kostar förlovningsringar i set?

Du kan hitta förlovningsringar i set i alla möjliga prisklasser beroende på vilket material och vilka eventuella ädelstenar ringarna är dekorerade med. Ett likadant set med förlovningsringar med fyra millimeters brett band kostar exempelvis endast 3192 kronor per set i silver medan det kostar hela 51288 kronor om du vill ha det i palladium.

Du kan se exempel på dessa två set här nedan:

Hur väljer man matchande stilar på ringarna på egen hand?

Om du inte vill köpa förlovningsringar i set eller helt enkelt inte hittar något som faller er båda i smaken kan ni självklart matcha ihop era egna ringar. En fördel är då att ni har ett ännu större utbud att välja på och dessutom kan köpa ringarna från olika butiker och varumärken om ni skulle vilja.

Här är några viktiga tips för att para ihop ett eget set av förlovningsringar:

  • Metalltyp och färg: Välj en metall som båda parter trivs med och som passar er livsstil. Ni kan eventuellt även välja olika metaller på ringarna så länge färgen matchar med varandra. Ett “set” skulle exempelvis kunna bestå av en ring i silver och en matchande modell i vitguld eller platina.
  • Stil och design: Tänk på att designen och stilen gärna ska matcha varandra. Ringarna får exempelvis gärna ha samma typ av yta (t ex matt, blank eller borstad) och samma form på skenan (t ex rak eller rundad).
  • Mönster och symboler: Vill ni ha någon form av symboler eller mönster på ringarna bör ni antingen välja likadana mönster eller graveringar. Mönstret eller symbolerna kan dock skilja sig i storlek och behöver heller inte täcka lika stor yta på båda ringar utan ska bara finnas där på något sätt för att komplettera varandra.
  • Sten och infattning: Båda ringarna behöver inte vara prydda med stenar för att ses som ett set. Så länge ni väljer matchande färg, stil och mönster på ringarna så matchar ringarna ändå. Skulle ni båda vilja ha stenar i ringarna bör ni dock välja samma typ av sten och infattning för båda ringarna. Detta är även ett bra tips när du ska köpa en matchande vigselring till din förlovningsring för att få dem att harmonisera så bra som möjligt. Storleken och antalet stenar eller diamanter kan dock skilja sig åt. 

Kan man köpa vigsel- och förlovningsringar i set?

Ja, precis som att vissa butiker erbjuder set med förlovningsringar finns det även möjlighet att köpa så kallade “brudset” där man köper brudens vigsel- och förlovningsring i samma paket. På så sätt slipper du själv para ihop två matchande ringar och får automatiskt ett set med ringar harmoniserar väl ihop. Detta kräver dock att ni köper en separat förlovningsring till fästmannen.

Några butiker som erbjuder ihopparade vigsel- och förlovningsringar i set är Glamira, Diamondsfactory och Mila Silver. Alla dessa butiker erbjuder set i alla möjliga prisklasser. Glamira har dock störst utbud av budgetvänliga ringar eftersom de flesta av deras tusentals modeller går att få i silver. Diamonds Factory erbjuder dock, precis som Glamira, möjligheten att få ringarna i 9K, 14K eller 18K guld vilket gör det enklare att hitta mer plånboksvänliga ringar.

Valmöjligheterna är alltså stora oavsett om du vill köpa vigsel- och förlovningsringar eller enbart förlovningsringar i set. Valet är ditt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *