Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

När det kommer till förlovningsringar och vigselringar finns det en uppsjö av olika butiker att välja mellan. Det kan vara svårt att veta vilken butik som är bäst, eller ens vilka som säljer förlovningsringar i Sverige. Vi har gjort jobbet åt dig och listat fyra av de bästa butikerna i Sverige!

Innehållsförteckning

Köp förlovningsring i en smyckesbutik

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Guldfynd, Nordic Spectra, Albrektsguld och Hallbergs Guld. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

De 4 bästa butikerna när du ska köpa förlovningsringar

Nordic-spectra-logo

​Nordic Spectra

40 poäng
4.75/5
1. Bästa butiken
Guldfynd logo

Guldfynd

32 poäng
4/5
2. Andra plats
Hallbergs guld logo

Hallbergs Guld

26 poäng
3.9/5
3. Tredje plats
Albrekts guld logo

Albrekts Guld

23 poäng
3.6/5
4. Fjärde plats

Såhär har vi gjort jämförselsen

Vi gått igenom och jämfört butikerna med vad som är viktigt att erbjuda vid köp av förlovningsringar:

  • Utbud av ringar
  • Prisjämförelse
  • Val av diamanter
  • Möjlighet att utforma sin egen ring
  • Möjlighet till gravering
  • Bra kundservice
  • Fysiska butiker
  • Butiksvillkor och övrigt

Med hjälp av vår lista hoppas vi att ni ska hitta de perfekta ringarna för just er!

Är du osäker på vad för typ av förlovningsring som du vill köpa så har vi även skrivit ett flertal artiklar som hjälper dig att välja hur just din ring ska se ut.

Vill du ha ett stort urval av förlovningsringar att välja på och dessutom till de bästa priserna på marknaden? Då bör du välja Nordic Spectra!

Nordic Spectra är inte bara billigast i vår jämförelse, de har också överlägset störst utbud av förlovningsringar. Utöver detta är de den enda butiken på listan som ger dig möjligheten till att designa din egen ring.

Är du inte övertygad än? Då kan du kolla in alla deras tusentals omdömen på Trustpilot där de kammar hem så gott som full pott.

Enligt oss råder det ingen tvekan om att Nordic Spectra är den bästa butiken för förlovningsringar!

Utbud

Med ca 2165 stycken olika ringar i sitt utbud är de utan tvekan Sveriges största butik av förlovningsringar och vigselringar.

De erbjuder vigsel- och förlovningsringar från välkända varumärken såsom Schalins, Efva Attling och Georg Jensen, men har också egna kollektioner som inte finns någon annan stans.

Deras egna kollektion ONE ger dig exempelvis en möjlighet till en helt unik förlovningsring. Denna kollektion består nämligen endast av smycken som är tillverkade i ett enda exemplar.

Utbud - 5 poäng:
2165 olika ringar 100%

Filtrering av diamanter

Nordic Spectra ger dig möjlighet att filtrera ringarna efter typ av sten. Alternativen som finns att välja på är färgade stenar, cubic zirconia samt naturliga och labbodlade diamanter.

Det är dock inte möjligt att välja efter kvalitet på diamanterna, vilket sänker betyget. Det hade underlättat om man även kunde filtrera efter slipning, klarhet och carat.

Sortera efter diamant till förlovningsring
Sortering av diamanter - 3 poäng:
60%

Möjlighet att utforma sin egen ring

Tack vare att Nordic Spectra har en egen ateljé erbjuder de en unik möjlighet att designa din egen ring.

Eftersom alla förlovningsringar ur deras egen kollektion tillverkas på beställning finns det även möjlighet till att justera dessa efter tycke och smak om man skulle vilja det.

Kostnaden för denna tjänst är dyrare än att hitta en befintlig design i deras onlinebutik, men det är väl värt det för att få en ring som passar perfekt för er. 

Om du är intresserad av att designa din egen ring kan du boka en personlig konsultation antingen i butik eller via digitalet möte.

Telefon: 0155 – 21 80 05

Mail: kundservice@nordicspectra.se

Går att designa själv - 5 poäng:
Den enda butiken som erbjuder design av sin egna ring. 100%

Kundservice

Nordic Spectras kundtjänst är av högsta klass. Detta intygas inte minst bland deras tusentals omdömen på Trustpilot där de har 4,8 av 5 i betyg!

De beröms extra mycket för sin kundtjänst och för att de är så snabba med att svara på kundernas mejlfrågor. Många lyfter även fram deras snabba leverans samt hur fint produkterna är förpackade.

Nordic Spectra har även kundtjänst via telefon och chatt så att du kan få svar på dina frågor extra snabbt.

4.8 i betyg hos Trustpilot - 5 poäng:
Väldigt uppskattade av deras kunder 100%

Prisjämförelse

Vi har jämfört liknande förlovningsringar i butikerna i vårt test för att se hur deras prisbild ligger mot varandra.

Nordic Spectras hade det billigaste priset på denna förlovningsring i 18 karat guld med en stor diamant på 0,23 karat och 22 mindre stenar på 0,01 karat. Ringen kostar 17900 kronor totalt.

Förlovningsring i 18K guld
Prisvärda förlovningsringar - 5 poäng:
Billigast i vår prisjämförelse 100%

Möjlighet till gravering

När du köper en förlovningsring hos Nordic Spectra har du möjlighet att få den graverad utan extra kostnad. Upp till 40 tecken kan skrivas in och du kan dessutom välja mellan flera olika typsnitt.

Gratis gravering ingår - 5 poäng:
Nordic Spectra bjuder på graveringen 100%

Presentinslagning eller smyckesask

Ringen levereras alltid i en mycket fin ask. Nordic Spectra erbjuder även gratis presentinslagning om du anger att du önskar detta i kommentarsfältet vid beställning.

Gratis ask ingår - 5 poäng:
100%

Fysiska butiker

Nordic Spectra har funnits sedan 1946 och är en väletablerad smyckesbutik med stor inriktning på förlovningsringar och vigselringar. De har en fysisk butik med egen ateljé i Nyköping där de även erbjuder graverings- och omarbetningstjänster av befintliga ringar och smycken.

Detta är dock den enda fysiska butiken som finns.

Huvudkontor: Stora Torget 1, Nyköping

Har minst fysiska butiker - 2 poäng:
20%

Övrig info

När du köper en förlovningsring från Nordic Spectra kan du känna dig säker med ditt köp.

De erbjuder en kostnadsfri storleksjustering för att se till att ringen passar perfekt. Det ingår även 2 års garanti som extra säkerhet om något skulle gå fel.

Dessutom skickar de alltid förlovningsringarna med spårbar leverans, så du kan vara säker på att de kommer fram tryggt och säkert.

Erbjuder bäst villkor - 5 poäng:
Nordic Spectra är en solklar vinnare 100%

Totalt antal poäng: 40

Guldfynd har länge varit ett självklart val för många när det kommer till att köpa förlovnings ringar. De har lång erfarenhet i branschen och har dessutom ett väldigt brett utbud av både förlovnings- och vigselringar.

Guldfynd är dessutom den onlinebutik som har bäst filtreringsfunktion för diamanter. Vill du kunna välja en förlovningsring med diamant efter klarhet och färg är Guldfynd helt klart den bästa butiken!

Utbud

Utbudet av förlovningsringar hos guldfynd

Guldfynd har totalt drygt 700 förlovnings- och vigselringar i sitt sortiment vilket är näst mest på hela listan!

De har alltså ett väldigt brett utbud och erbjuder ringar från flera olika varumärken såsom Schalins, Story of love, Flemming Uziel och Sarek. Dessutom kommer många av ringarna från deras eget varumärke som inte finns någon annanstans.

Bra utbud - 4 poäng:
Guldfynd har ett bra utbud av 18k förlovningsringar 80%

Filtrering av diamanter

När du köper en förlovningsring på Guldfynds hemsida har du möjlighet att sortera diamanter efter tre olika typer av klarhet : P, SI, VS.

Man kan även välja att sortera efter två olika färger: Top Wesselton och Wesselton. På så sätt kan du lättare hitta den perfekta diamanten utifrån dess klarhet och färg. 

Guldfynd erbjuder störst urval i sin filtrering på diamanter och kammar därför hem full pott i denna kategorin.

Bra utbud - 5 poäng:
Bäst möjligheter av filtrering 100%

Möjlighet att utforma sin egen ring

Du kan tyvärr inte designa din egen förlovningsring hos Guldfynd. Detta erbjuds dock hos konkurrenten Nordic Spectra som kammade hem första platsen i vår jämförelse.

Erbjuder ingen egen design - 2 poäng:
40%

Kundservice

Guldfynd har endast 2,5/5 i betyg på Trustpilot där de negativa betygen till stor del gäller klagomål och besök i deras fysiska butiker. Deras webbutik har mest positiva betyg med god respons på deras snabba kundtjänst.

Trots de dåliga betygen på Trustpilot verkar det som om Guldfynds kunder generellt sett är nöjda med företagets kundservice. Detta framgår av det höga betyg som företaget har fått på andra recensionssidor som Google och Facebook.

Guldfynd har kundservice via mejl, telefon och chatt. Ett stort plus är att chatten är öppen även på helgerna!

Helt okej kundservice - 3 poäng:
60%

Prisjämförelse

När du letar efter en förlovningsring är det viktigt att hitta något som är vackert och som håller sig inom din budget. I den här prisjämförelsen har vi tittat på ringar i 18K guld med 1 diamant på 0,24 karat och 22 små diamanter på 0,01 karat. Guldfynd visade sig ligga i mellansegmentet när det gäller priset, så de är inte de billigaste men inte heller de dyraste

Ringarna från guldfynd är väldigt vackra och välgjorda. De har en enkel design med en enda stor diamant i mitten. De små diamanterna runt huvuddiamanten ger den extra gnistan och får den att sticka ut.

På det hela taget erbjuder Guldfynd vackra förlovningsringar i 18k och 14k guld till ett rimligt pris.

Diamantring i 18k guld
Okej prisbild - 4 poäng:
Guldfynd är varken billigast eller dyrast. 80%

Möjlighet till gravering

Det går att välja till gravering för många förlovningsringar på hemsidan, dock inte för alla. Priserna för gravering varierar också beroende på varumärke vilket drar ner betyget ytterligare.

Att välja till gravyr för förlovnings- och vigselringar från Schalins, som Guldfynd erbjuder störst utbud av, kostar 149 kronor extra.

Det verkar inte gå att välja gravering för Guldfynds egna varumärke eller för ringar från Story of Love.

Graveringsmöjligheter - 3,5 poäng:
Välj mellan skrivstil eller text 70%

Presentinslagning Och smyckesask

Det ingår en smyckesask till alla ringar, men Guldfynd erbjuder dig även att köpa till en presentförpackning för 29 kronor extra. 

Bra service 3 poäng:
Smyckesasken kunde vara finare 60%

Fysiska butiker

Guldfynd startades redan 1951 och har sedan dess och blivit den största guldsmeds- och smyckeskedjan i landet. De har total hela 119 fysiska butiker runtom i hela Sverige och erbjuder ett brett utbud av smycken i olika prisklasser.

Guldfynd är därför inte bara en populär butik för de som söker exklusiva förlovningsringar utan är även ett omtyckt val för de med mindre budget.

Störst i Sverige - 5 poäng:
Man hittar en Guldfynd i de flesta städer 100%

Övrig info

När du köper en förlovningsring från Guldfynd godkänner du följande villkor:

  • Guldfynd accepterar inga byten, returer eller öppet köp för beställningsringar, ringar från Schalins, Flemming Uziel och Sarek samt graverade artiklar.
  • Leveranstiden för förlovningsringar är ca 5-15 arbetsdagar.

 

Lite lång leveranstid - 2 poäng:
40%

Totalt antal poäng: 32

Utbud

Hallbergs Guld är en juvelerare som specialiserat sig på bland annat förlovnings- och vigselringar. De har ett brett utbud av ringar att välja mellan, i alla olika stilar och färger. De har ca 520 olika vigselringar och förlovningsringar på sin webbplats, så du kommer säkert att hitta en som du älskar!

Det finns så många olika förlovningsringar att välja mellan hos Hallbergs Guld! Om du inte är säker på vilken stil du vill ha har de en rad olika stilar att välja mellan. De har traditionella solitärringar, haloringar, tre stenar och evighetsringar.

De har också ett brett utbud av färger att välja mellan, inklusive vitguld, gult guld, roséguld och platina. Du kan välja mellan 18 karat eller 14 karats guld.

Om du letar efter något lite annorlunda har de också ett utbud av unika förlovningsringar. Dessa inkluderar ringar med färgade ädelstenar, vintageinspirerade ringar och moderna designer. Oavsett din stil kan du hitta den perfekta förlovningsringen på Hallbergs Guld.

Förlovningsringar hos Hallbergs guld
Vi hade gärna sett fler artiklar. 3 poäng:
60%

Filtrering av diamanter

Hallberg Guld gör det enkelt att filtrera bland diamanternas klarhet och färg. Du kan välja mellan SI och VS klarhet, samt Topwesselton eller wesselton diamanter. Detta gör det enkelt att hitta den förlovningsring du vill ha på deras hemsida.

Lätt att filtrera på diamanttyp. 4 poäng:
Enkelt att navigera. 80%

Möjlighet att utforma sin egen ring

Hallbergs Guld erbjuder möjligheten att designa din egen förlovningsring.

Erbjuds ej. 2 poäng:
40%

Kundservice

När det gäller Hallbergs Guld är deras kundservice definitivt något att berömma. De erbjuder en bra chatt på deras hemsida där du kan ställa frågor innan du gör ditt köp. De är också mycket lyhörda för e-post och kommer att återkomma till dig så snart som möjligt.

Deras kundnöjdhet är också något som skiljer dem från andra butiker. Flera av deras kunder verkar nöjda med sina köp, även om det så klart finns några som är missnöjda. En kund klagar på att hennes diamantring gick sönder efter 5 år.

Sammantaget är Hallbergs Guld ett bra ställe att köpa en förlovningsring på och deras kundservice och tillfredsställelse är i toppklass!

Bra chatfunktion. 4 poäng:
Snabba svar när man kontaktar dem. 80%

Prisjämförelse

Av alla butiker i vår prisjämförelse hade Hallbergs Guld den dyraste ringen. Ringen kostade 24 195 kronor hos Hallbergs Guld, medan Nordic spectra hade en liknande ring för 17900 kronor.

Förlovningsringen i i prisjämförelsen var en 18K guldring med 1 diamant 0,21 karat och 22 mindre diamantstenar på 0,01 karat.

Dyrast. 2 poäng:
40%

Möjlighet till gravering

När du köper din förlovningsring hos Hallbergs Guld har du möjlighet att få din text ingraverad på ringen. Du kan välja mellan skrivstil eller vanlig text. Graveringen kostar 149 kronor extra. Detta är ett bra sätt att personifiera din ring och göra den extra speciell.

Graveringen kan innehålla vad du vill, till exempel din fästmans namn, ert bröllopsdatum eller ett särskilt meddelande. Så om du letar efter ett unikt och personligt sätt att minnas din förlovning, se till att överväga att låta gravera din ring hos Hallbergs Guld.

Borde ingå i köpet. 2 poäng:
40%

Presentinslagning och smyckesask

Hallbergs Gold erbjuder presentförpackning för alla köp, inklusive förlovningsringar och vigselringar. Presentförpackningen är kostar 29 kronor och inkluderar ett vackert smyckeskrin för ringen. Detta gör det enkelt att ge en ring i present, och mottagaren kommer att kunna hålla den säker och skyddad.

Bra tjänst. 3 poäng:
Perfekt att kunna välja till på produktsidan. 80%

Fysiska butiker

Hallbergs Gold är en detaljhandlare med 31 fysiska butiker i Sverige. Det gör dem till den tredje största i Sverige. Om du vill besöka deras butiker så erbjuder de ett brett sortiment av produkter, bland annat förlovningsringar.

Så om du letar efter en unik ring att fria med ska du se till att kolla in Hallbergs Guld. Du kommer att hitta något som passar din stil och din budget.

Tredje störst i Sverige. 3 poäng:
De har butiker i många städer. 80%

Övrig info

Hallbergs Guld erbjuder fri frakt för köp över 500 SEK. De har en kundklubb som ger bonusar vid varje köp. Du kan även köpa presentkort i deras webbshop.

Kundklubb. 3 poäng:
Fri Frakt vid köp för minst 500 gillar vi. 80%

Totalt antal poäng: 25

Albrekt Guld är en svensk smyckesaffär som grundades 1977. De har ett stort utbud av förlovningsringar och vigselringar att välja mellan, med över 450 olika alternativ på deras webbplats. De är en av Sveriges ledande guldsmedsbutiker och har försett par med vackra ringar i många år.

Förlovningsringar hos albrekts guld
450 förlovningringar. 2 poäng:
40%

Filtrering av diamanter

På Albrekts Gulds webbplats går det inte att filtrera efter klarhet och diamantslipning. Vi rekommenderar att de lägger till denna funktion på sin webbplats, eftersom det skulle göra det lättare för användarna att hitta sin drömring.

När du köper en förlovningsring är det viktigt att kunna filtrera efter typ av diamant. På Albrekts Guld kan du filtrera efter laboratorieodlade (cubic zirconia), akoya, odlad sötvattenspärla, kristall eller äkta diamant. Du kan också sortera efter diamantfärg. Detta gör det enklare för dig att hitta en ring som passar just dina önskemål. Albrekts Guld erbjuder ett brett utbud av förlovningsringar i olika stilar, material och prisklasser.

Oavsett om du letar en klassisk solitärring eller en modernare ring med flera diamanter, kan du hitta den hos Albrekts Guld fast det kanske tar lite längre tid än om man kunde filtrerat bättre.

Borde förbättra filtreringen. 2 poäng:
40%

Möjlighet att utforma sin egen ring

Du kan inte designa din egen förlovningsring eller vigselring på Albrekts Guld. De har ett stort utbud av ringar som du kan välja mellan, men om du vill designa din egen ring måste du gå till en annan butik eller till en juvelerare.

Erbjuds ej. 2 poäng:
40%

Kundservice

Albrekts Gold har ett betyg på 2,2 på Trustpilot. Många kunder klagar på deras försäkring, som kan köpas separat. Den har fått väldigt dålig kritik enligt de flesta kundrecensioner.

Kundtjänsten är bra med snabb svar via e-post.

Sämst i testet. 2 poäng:
40%

Prisjämförelse

Albrekts Gold hade den näst dyraste förlovningsringen i vår jämförelse. Deras ring var av 18 karat guld med 13 diamanter, varav en är stor och väger 0,21 karat, medan 12 mindre diamanter går runt den stora diamanten. Denna ring saknar 10 diamanter på 0,01 karat som finns på guldbandet på de andra ringarna i de andra butikerna.

Priset hos dem var 16998 kronor. Men kom ihåg att den saknar 10 diamanter!

Även om den här ringen var dyrare än några av de andra var den ändå ett bra alternativ för dem som letar efter en extravagant ring.

Diamantring i 18K guld
Dåligt sortiment av Schalin. 3 poäng:
60%

Möjlighet till gravering

Om du vill låta gravera din förlovnings- eller vigselring är Albrekts Guld ett utmärkt alternativ. De erbjuder samma tjänst som Hallbergs Guld, så du kan välja mellan gravering med vanlig text eller skrivstil.

Detta är ett utmärkt sätt att lägga till en personlig touch till din ring och göra den helt unik.

För 149 kronor. 3 poäng:
Det borde vara gratis tycker vi. 60%

Presentinslagning och smyckesask

Albrekts Gold erbjuder samma tjänst till samma pris som Hallberg Guld. För 29 kronor så slår dem in asken med ringarna så det redan är inslaget när du hämtar ut dina nyköpta förlovningsringar hos ditt ombud.

För 29 kronor. 3 poäng:
Så ingår presentinslagning. 60%

Fysiska butiker

Albrekts Guld har 36 butiker från Umeå i norr till Malmö i söder. Det gör dem till Sveriges näst största kedja av smyckesbutiker. De har ett brett sortiment av smycken, från förlovningsringar till vigselringar. Albrekts Guld är kända för sin höga kvalitet och unika design. Om du letar efter något speciellt är de rätt butik för dig då då säkert finns i din stad. Man kan också beställa ringar från deras hemsida.

Många butiker i landet. 4 poäng:
Bra om man vill handla i affären. 80%

Övrig info

De har 30 dagars ångerrätt, men detta gäller inte graverade eller specialtillverkade smycken. De har 1 års garanti, men du måste behålla kvittot. De tar ut 39 kronor för frakt oavsett hur mycket du köper.

Du kan även sälja av gammalt guld till dem.

Ej fri frakt. 2 poäng:
80%

Totalt antal poäng: 24

Får mannen en vigselring

Får mannen en vigselring?

I Sverige får mannen vanligtvis inte någon ring under vigseln. Istället omvandlas hans förlovningsring till en vigselring. Detta innebär att mannen bär samma ring på

Läs mer »

Så har vi utfört jämförelsen

Vi har jämfört butikerna genom att titta på vad som är viktigt att erbjuda när du köper förlovningsringar. Detta inkluderar utbudet av ringar, prisjämförelse, val av diamanter, möjlighet att designa sin egen ring, möjlighet till gravering, bra kundservice och fysiska butiker.

Vi har sedan baserat varje viktig punkt på ett poängsystem där den bästa butiken fick 5 poäng, andraplatsen fick 4 poäng, tredjeplatsen fick 3 poäng och den sämsta fick 2 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *