23 unika förlovningsringar

Letar du efter en unik förlovningsring som sticker ut ur mängden? Vi ger dig tips på vad du bör tänka på för att hitta en ring utöver det vanliga. Dessutom ger vi förslag på 23 helt fantastiska (och unika) ringar för alla budgetar!

Unika förlovningsringar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mytheresa, Carat London, Efva Attling, Net-a-porter, Nordic Spectra och Hallbergs guld. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

Innehållsförteckning

Gör din förlovningsring unik med en ovanlig diamantform

Den runda diamanten är fantastiskt vacker, men också väldigt vanlig. Vill du ha en mer unik förlovningsring är ett enkelt alternativ därför att välja en mer ovanlig form på din diamant.

Vill du sticka ut ur mängden utan att tänja på gränserna allt för mycket är en ovalformad eller smaragdslipad diamant ett bra val. Båda dessa former är klassiska och tidlösa, men inte fullt lika ovanliga som den runda briljanten.

Vill du ha en ännu mer ovanlig och unik stil finns det nästan otaligt många andra diamantformer att välja på också. De allra mest ovanliga är dock väldigt dyra och svåra att få tag på. Några exempel på detta är den kulslipade diamanten, som är formad som en pistolkula, samt den halvmånesslipade diamanten som ofta måste specialbeställas.

Som tur är finns det ovanliga diamantformer som är både lättillgängliga och mer överkomliga i pris. Den hjärtformade, päronslipade och baguetteslipade diamanten är några exempel på detta. 

Här nedan ser du våra favoriter av förlovningsringar med päron-, baguette- eller hjärtslipade diamanter.

1. Sophie Billie Brahe - Coeur Ensemble

Ingenting symboliserar väl kärleken såväl som ett hjärta? Denna unika ring i 18 karat guld och en hjärtformad diamant är både unik och perfekt som förlovningsring!

2. Kristen Ring - 18k vitguld

Runda och ovala stenar i all ära, men varför inte satsa på en mer ovanlig päronformad diamant? Denna ring går dessutom att utforma precis som du vill! Du får alltså välja exakt vilken diamant (och carat) du vill ha. Du kan även byta ut metallen mot guld eller roséguld.

3. REPOSSI - Serti Inversé 18k Roséguld

Här har vi en annan imponerande variant på den päronformade diamanten. Den liggande diamanten ramas konstnärligt in av det roséfärgade bandet och skapar en unik och tidlöst vacker ring. Finns även i vitguld!

4. Efva Attling - Deco Vitguld

Den baguetteslipade diamanten är ganska ovanlig i sig, men att den ligger ner gör denna ring desto mer unik! Finns även ett matchande diamantband till som är perfekt som vigselring! Finns även i guld.

Byt ut diamanten mot en färgad ädelsten

Ett annat enkelt sätt att göra din förlovningsring unik på är att byta ut diamanten mot en färgad ädelsten. Det finns stenar i regnbågens alla färger att välja på så möjligheterna är nästintill oändliga.

Några av de populäraste och mest prisvärda färgade ädelstenarna är akvamarin och morganit som är ljusblå respektive ljusrosa i färgen. Båda dessa stenar är dessutom mycket billigare än diamanten per carat vilket ger dig möjligheten att få en både unik och större sten till ett bättre pris.

För dig som föredrar djupare färg för din unika förlovningsring så är den gröna smaragden eller den djupt blå safiren ett bra alternativ. Riktigt högkvalitativa smaragder och blå safirer är ännu dyrare än diamanten, men de som främst förekommer på smyckesmarknaden är betydligt billigare. Dessutom finns det även labbodlade smaragder och safirer om du vill komma ner ännu mer i pris.

Här nedan ser du våra favoritförslag på unika förlovningsringar med akvamarin, smaragd, morganit och blå safir.

5. Efva Attling - Little bend over ring aquamarine

Denna unika ring kommer inte att gå någon obemärkt förbi! Den hela 4,2 carat stora akvamarinen omges av ett band med gnistrande diamanter och skapar magi på hög nivå. Finns även i guld samt med andra ädelstenar.

6. Dakota ring - 1,5 ct smaragd

Varför inte byta ut den färglösa diamanten mot en grön smaragd? Är du född i maj blir stenen dessutom extra betydelsefull då smaragden är din månadssten. Denna unika förlovningsring går även att få i 1 carat istället.

7. Efva Attling - Halo ring morganite

Morganit är en fantastiskt vacker och även väldigt prisvärd ädelsten. Den sägs dessutom ha en kärleksfull energi vilket gör att den passar perfekt för en förlovnignsring! Denna unika förlovningsring har en morganit på 2 carat som omges av en diamanter i både halo och band.

8. Cordelia ring - Safir 0,5 ct

Varför inte göra som kungligheterna och göra din förlovningsring unik med en blå safir? Det engelska kungahuset är bara ett exempel på där safiren används flitigt. Denna vackra förlovningsring i vitguld går att få med flera olika storlekar på safiren (från 0,5 carat).

Välj en unik form på förlovningsringen

Vem har sagt att ringen måste vara helt rund? Våga ta ut svängarna med en annorlunda dekoration eller form på bandet för att göra din ring mer unik! 

Ett vågigt band eller ett band som går omlott, det vill säga ett band som inte sluts helt och hållet, är enkla detaljer som gör en förlovnings helt unik. Resten av ringen kan sedan var klassisk med färglösa diamanter och en vanlig metall som guld, silver eller vitguld, men det ovanliga bandet kommer garanterat att lyfta ringen till en ny nivå.

Ett annat sätt att leka med form på din förlovningsring är att byta ut det släta bandet mot en modell med struktur. Detta kan exempelvis bestå av ett inristat mönster eller att hela bandet består av en rad av kulor såsom ringen från Kimaï nedan.

Här nedan kan du även se fler unika ringar med ovanliga former från Yeprem, Efva Attling och Sophie Billie Brahe.

9. Kimaï - Billie pavé diamantring

Ring eller konstverk - det är frågan! Kimaï har lekt med både form och struktur för att skapa denna helt magiska förlovningsring. Grädden på moset är den hela 1,25 stora diamanten. Diamanten är dessutom labbodlad vilket gör den extra prisvärd!

10. Yeprem diamantring

Vill du ha en förlovningsring som är stilren och unik på en och samma gång? Då är denna sprialformade ring i vitguld perfekt för dig! Det tunna och diamantprydda bandet i kombination med den större marquise-slipade diamanten bildar tidlös perfektion. Prisvärd!

11. Efva Attling - You&me ring

Denna unika förlovningsring från Efva Attling symboliserar kärleken som länkas samman i ett äktenskap. En extra bonus är att det finns en vigselring som är designad för att passa perfekt till! Båda ringarna finns även i vitguld.

12. Sophie Bille Brahe Grace Diamant Blanc

Romantisk design när den är som allra bäst! Det tunna bandet är prytt med små diamanter som likt vågor formar sig efter den runda, stora diamanten som får stå extra mycket i fokus.

Välj en unik Infattning på din förlovningsring

Infattningen är lika viktig som stenen – den inte bara framhäver stenen utan ger den även karaktär. Välj bort den klassiska fyr- eller sexklon mot en mer ovanlig variant för en mer unik look på din förlovningsring!

En unik infattning som ibland används i vintageinspirerade ringar är bezelinfattningen som ramar in hela diamanten runtom. En annan vacker och annorlunda infattning är tension-infattningen som innebär att diamanten hålls fast genom att bandet klämmer åt den från varsitt håll. Tension-infattningen får på så sätt det att se ut som att diamanten svävar.

Här nedan ser du våra favoriter av unika förlovningsringar med vackra och annorlunda infattningar från Schalins, Efva Attling och Persée.

13. Schalins Blåklint MG007

Varför inte satsa på en blomformad infattning? De blombladsliknande klorna ramar in den runda diamanten likt en blomma och ger ringen en fantastiskt vacker romantisk look. Finns även i vitguld!

14. Efva Attling - The mrs 0,5 ct

Är du svag för vintageinspirerade ringar? Då är en bezelinfattning perfekt för dig! Här kombineras den dessutom med en vackert formad halo som tillför extra mycket av den där romantiskt gammeldags känslan. Finns även med 0,3 carats diamant samt i guld!

15. Efva Attling - Sweethearts crown 0,3 ct

Bezelinfattning x 9! Här omger den vintageinspirerade infattningen både den centrerade diamanten och diamanterna runtom för att skapa en vacker blomma. Finns även i vitguld samt med mindre storlek på diamanten.

16. PERSÉE - Zéus 0,14 ct

Här saknas infattning helt för den centrerade diamanten. Istället får diamanten glänsa fritt i ett hänge. Enkelt, annorlunda och unikt!

Klusterringar

Kvantitet och kvalitet hör väl inte ihop? Jo, i detta fall gör de faktiskt det! Satsa på en ring med ett kluster av diamanter eller andra ädelstenar för en annorlunda, men minst lika vacker ring!

Klusterringar finns i många olika tappningar, men innebär att ringen pryds av många, många små stenar som tillsammans ger ett mycket större och imponerande intryck än en ensam sten av samma caratvikt. En klusterring är alltså inte bara ett unikt val utan den är också ett bra val för dig som vill ge intryck av en stor diamantring till ett lägre pris.

Här nedan ser du tre av våra favoriter bland unika klusterringar med både runda- och baguetteslipade diamanter.

17. Suzanne Kalan - Heart ring 0,38ct

Suzanne Kalans "fireworks" teknik skapar alltid magi och det här är verkligegen inget undantag! I detta vackert organiserade kaos omger ett kluster av baguettslipade diamanter en mindre briljantslipad diamant som tillsammans formar ett hjärta. Svårslaget!

18. Efva Attling - Love beads ring

Ett kluster av små diamanter blandas här med vad Efva kallar det "små kärleksfrön" i vitguld. Tillsammans skapar detta en unik och elegant förlovningsring som är svår att dra blicken ifrån. Finns även i guld!

19. Hallbergs guld - Diamantring 0,19 ct

Ett kluster av hela 53 diamanter som tillsammans ger ett stort och imponerande intryck. Mycket för pengarna!

Välj en unik ring med olikfärgade stenar

Gör som kändisarna och välj en förlovningsring med olikfärgade ädelstenar! Eller varför inte kombinera en ädelsten med vackra pärlor?

Emily Ratajkowski, Megan Fox och Ariana Grande är bara några av kändisarna som burit denna typ av ring som förlovningsring, både med en kombination av olika ädelstenar och med kombon av en ädelsten och pärla.

En ring med två stenar (eller sten och pärla) som förs samman kallas dessutom ofta för “toi et moi”-ring som betyder “du och jag” vilket gör att den passar extra perfekt som förlovningsring. 

Här nedan ser du våra bästa tips för unika förlovningsringar med olikfärgade ädelstenar.

20. Catena double med gul safir och rubellite

Mer unikt än så här blir det nog inte! Denna drömmigt vackra ring i 18 karat guld har ett kedjeformatband som pryds med två olikformade stenar bestående av en rosa rubellite och en gul safir. Som om inte detta vore nog omges stenarna av hela 0,3 carat diamanter.

21. Efva Attling - Dancing pearl

Unikt, var ordet! Denna sagolika ring med en stor rosa kunzitsten omges av en rörlig krage av sötvattenspärlor. Finns även i vitguld.

22. PERSÉE - Birthstone ring

Enkelt, men storslaget! Det tunna guldbandet låter de två päronformade stenarna, en ametis och en vit topas, stå i centrum på egen hand. Kul fakta är att ametisten är februaris månadssten.

23. Selim Mouzannar - Beirut Rosace

Denna kombination av rosa safirer och mindre halostenar av diamanter och morganit lämnar nog ingen oberörd. Ett riktigt konstverk på fingret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »