Smyckeskrin Bäst i Test – Bästa smyckesförvaringen 2023

Har du svårt att hålla reda på alla dina smycken? Då är ett smyckeskrin är den perfekta lösningen för dig!

De är inte bara praktiska utan får också din smyckessamling att kännas mycket lyxigare.

Vi har tagit fram de bästa skrinen ur fem olika kategorier för att du ska kunna hitta den rätta modellen just för dig! Vare sig du du letar efter ett lyxigt smyckeskrin i trä eller det perfekta reseskrinet så hittar du det du söker på vår topplista.

Innehållsförteckning

Smyckeskrin som smyckesförvaring

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Amazon, Nordic spectra och Edblad. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig. Alla produkter är noga utvalda av oss själva efter egen bedömning.

Songmics smyckeskrin

Songmics smyckeskrin

Vårt betyg:

5/5
Smyckeskrin Stories Stackable Greige

Smyckeskrin Stories Stackable Greige

Vårt betyg:

5/5
Smyckeskrin i trä

Jewellery Box L Clay Steel

Vårt betyg:

5/5
Bästa smyckeskrin för resa

Efva Attling Treasure Box Taupe

Vårt betyg:

5/5
Smyckeskrin i akryl

HerFav Akryl Smyckeskrin

Vårt betyg:

5/5

Viktigt att tänka på vid köp av smyckeskrin

Vi har tagit fram vår topplista genom nogrann undersökning av butiker, kundrecensioner och informationsvideor för att få fram några av de allra bästa smyckesskrinen på marknanden. I vår undersökning har vi bland annat granskat följande:

 • Organisering: Hur välplanerade är förvaringsfacken? Finns det plats för olika typer av smycken? Hur bra överblick får man över smyckena?
 • Kvalitet och material: Hur tåligt är skrinet? Känns det välgjort och lyxigt?
 • Kapacitet: Hur många smycken ryms? Är detta ett smyckeskrin för alla dina smycken eller endast för favoriterna?
 • Utseende: Hur snygg är designen? Är det en inredningshöjare eller något man bara tar fram vid behov?
 • Pris: Hur väl är priset satt i förhållande till design, kvalitet och organiseringsförmåga?
 
Läs mer om vad man bör tänka på längre ner på sidan där vi går igenom varje steg lite noggrannare.

Smyckeskrin som smyckesförvaring
bäst i test

Vår favorit - SONGMICS smyckeskrin

Smyckesförvaring

SONGMICS smyckeskrin med reseetui är en oerhört uppskattad förvaringslåda för alla dina smycken. Den har tusentals recensioner och har näst intill toppbetyg vilket talar för sig själv.

Detta är ett rymligt smyckesskrin för dig som vill kunna förvara allt på ett och samma ställe. Två stora fördelar med detta skrin är att det ingår ett smidigt reseetui samtidigt som du även kan ta med dig hela skrinet på resa utan att riskera att lådorna åker ut!

Med tanke på all förvaring du får för priset och alla tusentals goda omdömen är detta vår favorit på listan.

FÖRVARING:

Smyckesskrinet är designat i form av en väska med ett hantag på ovansidan. Skrinet öppnas med hjälp av ett spänne som låter dig öppna upp locket samtidigt som framsidan fälls ned mot dig.

Det medföljer även nyckel till spännet om man önskar låsa skrinet.

På insidan finns tre våningar med smyckesförvaring varav två av dem består av utdragsbara lådor. Insidan är klädd med ett sammetsliknande foder för mjuk och skonsam förvaring av dina smycken.

Skrinet har också en förvaringsficka på insidan av locket samt ett förvaringsfack på vardera kortsida med plats för hängande halsband. Det finns även en praktisk spegel på inidan av locket.

Här nedan kan ni läsa om mer detaljerad information om förvaringen:

 • Våning 1: Översta planet består av flera olika förvaringsfack. Här finns sex stycken avdelare som bildar små fack för mindre smycken. Avdelarna har även hål där du kan förvara mindre örhängen. Det övre planet har tolv förvaringsfack för ringar samt två något större fack för exempelvis armband.
 • Våning 2: Denna utdragbara låda består av två lite större förvaringsfack. Lämpar sig exempelvis bra för lite större halsband.
 • Våning 3: Den nedersta lådan består av två delar. Den ena delen förvarar ett uttagbart reseeuti som du kan ta ut och ha med dig på resan. Den andra delen består av två klockkudar samt ett fack för exemeplvis större armband eller örhängen.
 • Sidofack: De två sidofacken har plats för fyra hängande halsband vardera. Vardera sida har också en förvaringsficka som man placerar nedre delen av halsbanden i.
 • Förvaringsficka: På insidan av locket finns en stor förvaringsficka där du kan förvara smycken som du använder ofta och vill ha snabb åtkomst till.
 • Reseetui: Det uttagbara reseskrinet består av förvaring för frya ringar, ett lite större fack samt tre mindre fack med två avdelare med hål för förvaring av örhängen. Det finns även en spegel på insidan.

Fack för olika sorters smycken:

Detta skrin låter dig ha alla olika sorters smycken, inklusive klockor, samlade på ett och samma ställe! Detta gör smyckesförvaringen mycket mer organiserad än när du behöver ha olika skrin för olika smyckestyper.

Rymlig:

Här finns gott om plats för alla olika typer av smycken utan att det känns trångt. Det gör att du får bra översikt och har lätt att hitta det du söker.

Smidig att ha med på resan:

Den väskformade modellen gör att hela smyckesskrinet är enkelt att ta med sig på resor eftersom lådorna är säkrade inuti “väskan”. Det uttagbara reseetuiet är ett extra plus som gör det väldigt smidigt att ta med dina favoritsmycken i handväskan.

Plats för hängande halsband:

Vi älskar att halsbanden förvaras hängande. Detta minskar risken för att halsbanden trasslar ihop sig och man får mycket bättre översikt.

Finns i flera olika färger:

Detta praktiska smyckesskrin finns även i grått och svart.

Smyckeskrin med spegel

Saknas plats för armringar:

Smyckeskrinet har ingen direkt anpassad plats för armringar/bangles. Vissa tunnare modeller går att förvara i mittenlådan, men lådan är för grund för större modeller.

Tar du ut reseeutiet ur smyckesskrinet går det dock att förvara armringar i det facket istället.

VAD TYCKER KUNDERNA?

Av tusentals omdömen är de allra flesta oerhört nöjda med sitt köp. De tycker att smyckeskrinet känns lyxigt och att man får en väldigt bra överblick över vad man har. Reseskrinet är också högst uppskattat!

SAMMANFATTNING:

Detta smyckeskrin från SONGMICS är det perfekta valet för dig som har mycket olika sorters smycken. Skrinet är dessutom väldigt rymligt och ger dig god översikt över vad du har. Du får dessutom med ett smidigt reseskrin som får plats i handväskan.

Bästa stapelbara smyckeskrin

Smyckeskrin Stories Stackable Greige

Stories Stackable smyckeskrin från Dacapo ger ett lyxigt och gediget intryck. Med tre våningar och en sober kulör i trendigt gråbeige är den dessutom både rymlig och stilren.

Här finns fack i flera olika storlekar som gör det enkelt att förvara alla möjliga typer av smycken. De tre olika våningarna går dessutom att stapla i vilken ordning man vill vilket är en kul detalj!

Detta är det perfekta smyckeskrinet för dig som söker en elegant och praktisk smyckesförvaring med mycket plats för dina smycken!

FÖRVARING:

Smyckeskrinet består av tre våningar. Alla tre våningar är avtagbara vilket gör att du kan stapla dem i önskad ordning. Våningen med lock måste dock alltid vara överst då locket inte är avtagbart.

Insidan av skrinet är klädd i en ljus textilklädsel som lyfter fram dina smycken på ett elegant sätt.

Här nedan kan ni läsa om mer detaljerad information om förvaringen:

 • Våning 1: Översta planet består av flera olika förvaringsfack varav ett avlångt fack, två mellanstora fack, tre små fack samt tre lite längre ringrännor. Här finns alltså plats för både ringar, örhängen, armband och halsband om man vill.
 • Våning 2: Här ryms två avlånga fack avsedda för halsband samt nio stycken fyrkantiga fack för lite mindre smycken såsom ringar, örhängen eller broscher.
 • Våning 3: Det tredje facket är uppdelat i fem delar varav den mittersta är störst och rymmer exempelvis ett lite mer skrymmande halsband. De övriga fyra facken är fyrkantiga och lika stora i storlek. Dessa passar till exempel perfekt för armringar eller lite större örhängen.

Gott om plats

Med tre våningar är detta ett mycket rymligt smyckeskrin som som gör det enklare att hålla iordning på alla dina smycken.

Fack för olika typer av smycken

Här finns många olika storlekar på fack, inklusive ringrännor, vilket låter dig förvara alla sorters smycken i samma smyckeskrin. Stort plus!

Elegant design

Den stilrena färgen, som smälter in i vilket hem som helst, samt den stiliga designen gör att du med fördel kan lämna skrinet framme som en del av inredningen.

Bra översikt över dina smycken

Eftersom modellen är stapelbar lyfts hela övre våningen av när du ska åt smyckena som förvaras under. Detta ger dig full översikt samt enkel åtkomst av alla smycken på hela våningsplanet.

Finns i två olika färger

Denna snygga smyckeförvaring finns även i puderrosa.

Smyckeskrin-stabelbara
Smyckesförvaring stapelbar

Hårt underlag

Vi hade önskat ett något mjukare underlag eller kuddar i vissa av facken för mer skonsam förvaring. Insidan är dock klädd i tyg som förvisso är väldigt snyggt och även ger smyckena en viss dämpning.

SAMMANFATTNING:

Detta är ett elegant och stilrent smyckeskrin till dig som andas kvalitet. Det perfekta valet för dig som vill ha gott om förvaring och som samtidigt vill ha ett snyggt och lyxit smyckeskrin som du kan ha ståendes framme.

Bästa smyckeskrin I trä

Jewellery Box L Clay Steel

Letar du efter ett lyxigt smyckeskrin att förvara din smycken i? Då är detta smyckessförvaringen för dig!

Edblads stora smyckeskrin i trä är ett fantastiskt lyxigt sätt att förvara dina smycken på. Den grålackade trälådan med insidan klädd i grå sammet ger en hög känsla av kvalitet som är svår att slå.

Med två våningar och fack i flera olika storlekar finns det plats för allt från ringar och örhängen till armband, halsband och till och med klockor.

Detta är det perfekta smyckesskrinet för dig som letar efter ett lyxigt skrin av bra kvalitet för att förvara dina favoritsmycken på.

FÖRVARING:

Edblads stora smyckesskrin är handtillverkat i MDF som är lackad i en matt, mörkgrå nyans. Skrinet består av två plan där det översta är staplat ovanpå det andra.

Hela insidan av skrinet, inklusive insidan av locket är klädd i grå sammet. Även undersidan av lådan är klädd i sammet vilket ger skrinet ett mjukt och stadigt underlag att stå på.

Smyckeslådan har silvriga detaljer i form av handtag, gångjärn samt en diskret logga på insidan av locket.

Här nedan kan ni läsa om mer detaljerad information om förvaringen:

 • Våning 1: Översta planet består av sju fack i totalt olika storlekar som har plats för halsband, ringar och örhängen. Här finns också fem ringrännor som ger dig gott om plats för dina ringar.
 • Våning 2: Det undre planet består av ett enda stort fack vilket passar bra för klockor och andra större smycken.

Lyxig och stilren

Detta måste vara ett av de snyggaste smyckesskrinen på marknaden! De raka linjerna, stilrena detaljerna i kombination med material- och färgval gör detta skrin till ett riktigt snyggt tillskott i inredningen.

Hög kvalitet

Att lådan är gjord i trä gör att lådan känns gedigen och extra stabil. Detaljer såsom den mjuka sammeten på insidan och den sammetsklädda plattan på undersidan höjer dessutom lyxkänslan ytterligare.

Fack i flera olika storlekar

Förvaringsfack i fyra olika storlekar gör det enkelt att förvara många olika sorters smycken utan problem.

Finns i två olika färger

Denna lyxiga smyckeslåda finns även i greige.

Lite för få fack

Det enda vi hade önskat ytterligare är några ytterligare fack. Antingen genom en extra våning eller möjligen genom någon mer avdelning på det understa facket för att enklare kunna särskilja på smyckena.

SAMMANFATTNING:

Detta är ett lyxigt smyckeskrin av hög kvalitet som är perfekt att ge bort i present eller för att skämma bort dig själv lite extra.

Det är perfekt för dig som inte har så många smycken eller för dig som vill ha ett smart och elegant sätt att förvara dina allra största favoritsmycken på.

Bästa smyckeskrin för resa

Bästa smyckeskrin för resa

Efva Attlings smidiga lilla treasure box är tillverkad i äkta läder och stängs igen med en rejäl dragkedja. Materialvalen gör att den känns högkvalitativ och lyxig vilket alltid är ett plus i kanten.

Detta smyckesskrin är litet och smidigt vilket gör att den är enkel att ha med på resan. Den får även plats i de flesta handväskor utan problem!

FÖRVARING:

Hela insidan av smyckeskrinet är klädd i mjuk mockaimitation. Skrinet består endast av ett våningsplan, men har en avdelare i form av en spegel som delar av förvaringsfacken från insidan av locket.

Insidan av locket har plats för hängande armband/halsband. Här finns också en liten förvaringsficka.

Här nedan kan ni läsa om mer detaljerad information om förvaringen:

 • Förvaringsfack: Underdelen består av fyra lika stora fack som passar bra för förvaring av mindre armband eller örhängen. Här också flera mindre ringrännor avsedda för dina favoritringar.
 • Insidan av locket: Här finns tre hakar för upphängning av armband eller halsband. Nedtill finns också en förvarings ficka som man kan stoppa i nedre delen av kedjan. Du kan även förvara andra smycken här.
Efva Attling smyckeskrin resa

Hög kvalitet

Äkta läder och en gedigen dragkedja gör att detta smyckeskrin känns väldigt hållbart och lyxigt på samma gång. De invändiga detaljerna såsom den praktiska spegeln gör också användarupplevelsen extra hög.

Smidig att ha med på resan

Den säkra låsningen av skrinet samt den nätta storleken gör det enkelt och säkert att packa med dina favoritsmycken i väskan.

Smart förvaring

För sin ringa storlek har detta smyckesskrin förvånansvärt bra förvaringsmöjligheter. Du får plats med ringar, örhängen, armband och till och med hängande halsband (!) utan problem.

Finns även i svart

Efva Attling treasurebox finns även i svart.

För liten för hemmabruk

Detta skrin marknadsförs på vissa sidor som lämpligt för både resa och hemmabruk. Vi tycker dock att detta är alldeles för litet för att vara det enda smyckeskrinet man har hemma. Det är dock alldeles perfekt för att resa med!

SAMMANFATTNING:

Ett reseskrin av god kvalitet som förvarar allt från ringar och örhängen till halsband och armband tryggt och säkert under resan.

Bästa smyckeskrin I akryl

Smyckeskrin som smyckesförvaring i akryl

Denna förvaringslösning är inte bara praktisk och prisvärd utan även väldigt häftig till utseendet. Detta smyckeskrin är nämligen helt tillverkat i genomskinlig akryl vilket ger dig klar insyn till dina smycken.

Skrinet rymmer dessutom allt från örhängen till klockor dessutom gör den väldigt praktisk.

FÖRVARING:

HerFavs smyckeskrin i akryl består av tre våningar med utdragbara förvaringslådor. Alla lådor är försedda med förvaringsfack i beige sammet för extra skonsam förvaring.

Alla lådor är uppdelade i olika sorters fack anpassade för olik typer av smycken. Den översta lådan har klar insyn ovanifrån vilket är både snyggt och praktiskt.

Här nedan kan ni läsa om mer detaljerad information om förvaringen:

 • Våning 1: Översta planet har sju stycken ringrännor som rymmer gott om ringar samt två mindre och två lite större fack. Facken passar utmärkt för exempelvis örhängen och armband.
 • Våning 2: Mittersta lådan har ett långsmalt fack, två mindre långsmala fack samt två större fyrkantiga fack. Här ryms exempelvis klockor, armband och halsband.
 • Våning 3: Den nedersta lådan är består av ett stort öppet fack. Detta ger dig fritt fram över hur du vill strukturera upp lådan. Klockor och halsband passar exempelvis bra här.

Denna förvaringslösning är inte bara praktisk och prisvärd utan även väldigt häftig till utseendet. Detta smyckeskrin är nämligen helt tillverkat i genomskinlig akryl vilket ger dig klar insyn till dina smycken.

Skrinet rymmer dessutom allt från örhängen till klockor dessutom gör den väldigt praktisk.

Smyckesförvaring lådor

Bra pris

För ett smyckeskrin med tre våningar är priset på strax under 300 kronor väldigt överkomligt. Många liknanade produkter kostar betydligt mer.

Stapelbar

Skrinet har en antihalkskydda undertill vilket gör den är enkel att stapla om du vill köpa till ännu ett skrin.

Fack i flera olika storlekar

Förvaringsfacken är anpassade för alla olika sorters smycken, inklusive klockor och armringar.

Lådorna är något grunda vilket gör att det kan vara svårt att få plats med lite större smycken. Vissa ringar med stenar kan till exempel vara svåra att få plats med utan att stenen slår i våningsplanet ovantill.

SAMMANFATTNING:

Detta är ett budgetvänligt val för dig som söker en enkel och billig lösning att förvara dina smycken på. Den genomskinliga designen är dessutom snygg och ger dig snabbt en överblick över smyckena högst upp.

Hur Väljer Jag Rätt smyckeskrin?

I den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt modell för just dig. Vi går igenom olika typer av smyckeskrin, olika material och kanske allra viktigast vikten av att välja rätt förvaringsmöjligheter för just dina behov.

Vad är ett smyckeskrin?

Ett smyckeskrin är en form av låda eller box som är till för att förvara och skydda dina smycken. Förr i tiden var smyckeskrin gärna tillverkade i silver och var ofta ganska små i storleken. De hade därför enbart fack vilket kunde göra det svårt att särskilja på sina smycken.

Nu för tiden finns denna typ av smyckesförvaring i många olika material och storlekar. De har även utrustsats med olika fack och för en mer organiserad förvaring.

Fördelar med ett smyckeskrin

Fördelarna med ett smyckeskrin är många. De skyddar dina smycken från smuts och damm och gör det enklare att hålla dina smycken samlade på ett och samma ställe.

De är även ett perfekt sätt att bevara smycken som är av extra sentimentalt värde för dig.

Organisering: Slarvar du lätt bort dina smycken? Lugn, du är inte ensam. Du behöver bara ett smartare sätt att förvara dina smycken på. Många smyckeskrin är uppdelade i olika fack för att hålla dina smycken separerade.

Detta gör det enklare att hitta dina smycken och ger en bättre överblick över vad du har att välja på. Köper du ett rymligt skrin har du desssutom alla dina smycken samlade på ett ställe.

Säker förvaring: Ett skrin för dina smycken håller dem säkra från både barn och husdjur som kan finnas i hushållet. Nu får du alltså ha dina smycken i fred utan risk för att de skadas eller försvinnner.

För extra säker förvaring kan du välja ett smyckeskin med lås.

Skyddar dina smycken: När du förvarar dina smycken i ett skrin skyddar du dem inte bara från smuts och damm utan även från repor. Ligger smyckena uppdelade i olika fack ligger de inte och skaver mot varandra vilket bevarar dem i sitt fina skick mycket längre.

Organisera smycken

Att tänka på innan köp

När det är dags att köpa ett smyckeskrin är det bra att fundera över vilka funktioner du behöver. Ska det vara både praktiskt och snyggt eller är funktionaliteten det allra viktigaste? Hur många fack behöver du och vilka smycken behöver du kunna förvara?

Frågorna är många och vi har därför gått igenom de viktigaste faktorerna du behöver ha i åtanke innan du köper ett smyckesrin till l dig själv eller till någon annan.

Olika typer av smyckeskrin

Vilken modell föredrar du? Smyckesskrin kommer i många olika varianter. Vi har listat några av de vanligaste här nedan:

 • Skrin med utdragbara lådor: Detta skrin har ofta flera våningsplan. Varje våningsplan har minst en utdragbar låda som är uppdelad i olika fack. Det översta planet öppnas ibland med lock medan resterande våningsplan är utdragbara.
 • Stapelbara skrin: Detta skrin består också av flera våningsplan, men för att komma åt önskat plan lyfter du istället bort alla ovanliggande våningsplan. Varje plan är oftast uppdelat i fack anpassade för olika sorters smycken. Översta våningen har oftast någon form av lock.
 • Smyckeskrin med ett fack: Dessa skrin är oftast mindre och gärna tillverkade i silver eller annan metall. De är inte lika organiserade rymmer inte så många smycken. Däremot är de perfekta för att förvara extra dyrbara eller sentimentalt värdefulla smycken i.
 • Reseskrin: Ett smyckeskrin för resa är litet och smidigt att bära med sig och har olika sorters fack anpassade för olika typer av smycken. De rymmer inte så mycket, men låter dig ha med dig dina favoriter på ett snyggt och enkelt sätt.

Olika material

Vilket material föredrar du? Några av de vanligaste materialen bland smyckeskrin idag är konstläder, läder och trä. Här nedan går vi igenom de felsta materialval som finns att välja på.

 • Konstläder/läder: Konstläder och läder är båda väldigt vanliga material att klä smyckeskrinen i utvändigt eftersom det är både tåligt och snyggt. Insidan är dock klädd i sammetsliknanade material.
 • Trä: Smyckeskrin i trä är också vanligt förekommande. Träskrin känns ofta rejäla och högkvalitativa vilket gör dem till ett populärt val. Insidan är ofta klädd i mjuk sammet, men många modeller är även ofodrade.
 • Glas: Glasskrin används ofta som inredningsdetalj då de ger klar insyn till dina smycken. Här visasr du upp alla dina finaste smycken samtidigt som de ligger skyddade. Smyckeskrin i glas är oftast ofodrade och har ibland spegelglas invändigt.
 • Akryl: Smyckeskrin i akryl blir bara vanligare och vanligare. Dessa är helt genomskinliga och ger precis som glasskrinen en klar insyn till dina smycken. Akryl är också billigt vilket ofta gör priset på dessa skrin mer överkomligt än övriga material.

Vilken förvaring behöver du?

När du har valt vilken typ av skrin och vilket material den ska vara tillverkad av är det dags att kolla över insidan av skrinet. Vilken sorts smycken vill du kunna förvara och hur mycket smycken ska kunna få plats?

Har du mycket smycken behöver du ofta ett lite större skrin, men låt inte storleken lura dig. Bara för att ett smyckeskrin är stort i storleken betyder det inte nödvändigtvis att du får plats med just alla dina smycken där i.

Kanske är det fel typ av fack för vad du vill kunna förvara eller så kanske våningsplanen är för grunda för att du ska få plats med vissa av dina större smycken.

Det är alltså viktigt att nogrannt kolla över hur förvaringsfacken ser ut innan du gör ditt köp.

Här nedan går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på när det kommer till förvaringen av olika smycken:

Ringförvaring

Har du mycket ringar som du vill få plats med i ditt skrin bör du kika efter ett alternativ med vadderade ringrännor eller många småfack.

De mjuka ringrännorna är skonsamma mot ringarna. Genom att stoppa ner ringarna i springorna mellan de vadderade rören får du dessutom klar överblick över varje ring.

Mindre fack är också ett utmärkt sätt att förvara ringar i. Tänk bara på att inte förvara för många ringar i samma fack för att bättre organisering.

Ringförvaring

Förvaring för örhängen

Örhängen kan behöva lite olika typer av förvaringsfack beroende på hur de ser ut. Mindre studsörhängen går, precis som ringar, utmärkt att placera mellan vadderade rör. Ibland är även avdelarna mellan de mindre facken utrustade med små hål för just studs.

För exempelvis små ringörhängen brukar de mindre förvaringsfacken fungera bra. Tänk på att du kan behöva många av dessa fack om du har både ringar och örhängen som ska förvaras där i.

För stora och skrymmande örhängen såsom hoops behöver du ofta lite större fack alternativt ett stort öppet fack där du kan lägga ut flera olika smycken och samtidigt få en tydlig överblick.

Armbandsförvaring

Hur många arband har du och hur ser de ut? Du kan behöva olika typer av fack beroende på hur stora och skrymmande arbanden är.

För vanliga länkarmband räcker avlånga alternativt fyrkantiga lite mindre fack gott och väl. Tänk bara på att det ska finnas tillräckligt många för att matcha antalet du har hemma.

Har du breda eller stela armband, som exempelvis armringar, kan du behöva lite större fyrkantiga fack för att förvara dem i. Var också noga med att kontrollera att lådan är tillräckligt djup för att armbanden ska få plats.

Förvaring för halsband

Halsband är ofta det som är krångligast att förvara på ett bra sätt. Alla vet nog hur irriterande det är när ett halsband trasslar ihop sig. Med bra smyckesförvaring slipper du detta problem helt och hållet!

Det är vanligt att förvara halsband liggandes i olika typer av fack. Många smyckeskrin har avlånga fack där du kan placera halsband var för sig.

I andra modeller finns väldigt stora öppna fack där du kan placera flera halsband bredvid varandra eller eventuellt dela samma fack med olika typer av smycken.

Smyckeskrin med plats för hängande halsband blir allt mer och mer vanligt vilket vi tycker är det allra bästa sättet att förvara sina halsband på. Det tar mindre plats och ger dig bra överblick över alla halsband på ett och samma ställe.

Klockförvaring

Vill du även kunna ha dina klockor i ditt smyckeskrin bör du leta efter ett skrin med klockkuddar. Detta är det snyggaste och mest praktiska sättet att förvara dina klockor på. Ett stort öppet fack är också ett bra alternativ.

Har du flera klockor är kanske en klocklåda ett bättre alternativ.

Sammanfattning

När du ska köpa ett smyckesskrin är det viktigt att tänka på vilken typ av smycken du ska kunna förvara i det och hur många du har av varje sort.

På så vis kan du vara säker på att du får ett välorganiserat smyckesskrin där du har alla smycken samlade på ett och samma ställe.

Välorganiserad smyckesförvaring gör det inte bara enklare att hitta dina smycken utan förlänger även livslängden på dem så att du kan njuta av dem så länge som möjligt.

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »