Bästa i Test Klocklåda 2023

Letar du efter snygg och praktisk klockförvaring? Vi har letat fram 6 av de bästa klocklådorna på marknaden i olika prisklasser, material och storlekar, för att göra ditt val så enkelt som möjligt.

Enskilda recensioner om alla klockboxar hittar ni längre ned på sidan!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Amazon. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig. Alla produkter är noga utvalda av oss själva efter egen bedömning.

klocklåda i trä

Case elegance klocklåda i trä

Vårt betyg:

4,7
4.7/5
Klocklåda från songmics

Songmics klockbox i konstskinn

Vårt betyg:

4,5
4.5/5
klocklåda i ljusbrunt konstläder med plats för 10 klockor

Rothwell klocklåda i konstläder

Vårt betyg:

4,5
4.5/5
fiskbensmönstrad klocklåda från case elegance

Case elegance fiskbensmönstrad klockbox

Vårt betyg:

4,4
4.4/5
klockfodral för resa

Hemobllo klockfodral för resa

Vårt betyg:

4,3
4.4/5
klockbox med plats för 10 klockor

Readeer klocklåda i konstskinn

Vårt betyg:

4,2
4.2/5

Hur har vi jämfört klocklådorna?

Vi har jämfört alla produkter genom gedigen undersökning av butiker, kundrecensioner och informationsvideor för att få fram några av de allra bästa och mest omtyckta klocklådorna på marknaden. I vår undersökning har vi främst granskat följande:

 • Kvalitet och material: Vad är boxen tillverkad av? Känns den välgjord?
 • Kapacitet: Hur många klockor får plats? Hur stort är varje fack?
 • Design: Hur snygg är designen? Hur praktisk är den?
 • Pris: Hur väl är priset satt i förhållande till design, kvalitet och funktion?

Bästa klocklåda och klockförvaring
Topp 6

1. Bästa klocklåda: Case elegance klocklåda i trä

Klocklåda i trä från Case elegance

Denna klocklåda från Case Elegance är både elegant och robust på en och samma gång. Med espressofärgad MDF och genomskinligt glaslock ger den ett väldigt välgjort och lyxigt intryck.

Letar du efter ett stilfullt sätt att förvara och visa upp dina klockor på är denna klockbox ett helt perfekt val. Med tusentals omdömen, varav nästan alla 5-stjärniga sådana, är risken för att du ska bli besviken dessutom minimal.

DESIGN OCH FÖRVARING

Material: Klockboxen är tillverkad i mörkt brunlackerad MDF. Locket består av en ram av trä med en stor, genomskinlig glasskiva som ger klar insyn till dina klockor.

Förvaring: Boxen har plats för 6 stycken klockor och är uppdelad i lika många fack. Varje fack har en vadderad kudde som du fäster klockan runt. Båda kuddar och insidan av boxen är klädd i ett extra mjukt tyg för att dina klockor ska förvaras så skonsamt som möjligt.

Detaljer: Locket stängs igen med hjälp av inbyggda magneter som ser till att klocklådan hålls ordentligt stängd.

Hög kvalitet: Kombinationen av glas och trä ger helt klart en känsla av kvalitet av lyx som skiljer sig mycket från många billigare alternativ på marknaden.

Stilren: Designen är otroligt stilig utan några plottriga detaljer. Tack vare att lådan inte har något synligt lås bli lådan dessutom extra elegant.

Passar både stora och små klockor: Väldigt många kunder ger lådan beröm för att det finns gott om plats även för större klockor.

Fler storlekar: Denna snygga klocklåda i trä finns även med plats för 12 klockor.

klocklåda i trä med 6 fack

Lämpar sig ej för mekaniska klockor: Magneterna i locket får mekaniska urverk ur balans vilket gör att klockan tappar sin tillförlitlighet.

VAD TYCKER KUNDERNA?

Denna klocklåda i trä har tusentals femstjärniga omdömen vilket mer än väl bevisar hur omtyckt den är. Det omnämns om och om igen hur högkvalitativ och prisvärd den är i jämförelse med andra billigare alternativ.

Många är även väldigt positiva till att de stora facken som även rymmer mer rejäla klockor såsom G-Shock.

Av de få kunder som har klagomål är det några som klagar på att insidan av lådan har en något stark doft.

10/10 skulle köpa igen, snabb leverans, bra pris och bra genomtänkt förpackning. Vackert föremål!” (Översatt från engelska)

Detta är en bra robust låda och stora herrklockor passar inga problem. Ser bra ut också.” (Översatt från engelska)

SAMMANFATTNING

Detta är en bra klocklåda för dig som inte bara vill ha någonstans att förvara dina klockor, utan som även vill kunna visa upp dem på ett elegant sätt.

Denna lyxiga klocklåda i trä kan med fördel stå framme som dekoration och är en uppskattad present såväl till dig själv eller till någon som står dig nära.

2. Bästa budgetval: Songmics klockbox i konstskinn

svart klocklåda i pu-läder från songmics

Letar du efter en prisvärd, men kvalitativ klockbox? Med över 5000 omdömen och ett sammantaget betyg på nästintill fem fulla stjärnor är detta utan tvekan det bästa budgetvalet på marknaden!

Klocklådans lock är dessutom gjord av riktigt glas vilket är ett stort plus. 

Design och förvaring

Material: Lådan är tillverkad i MDF vars yttersida är klädd i svart konstläder. Insidan är däremot klädd i mjuk sammet. Locket består av en stor glasskiva som ger klar och tydlig insyn till klockorna. 

Förvaring: Denna box har totalt 12 fack med plats för lika många klockor. Varje fack är försedd med en mjuk klockkudde, som precis som insidan av boxen, är klädd i svart sammet.

klockor på klockkuddar

Billig: En klockbox av denna kvalitet för under 250 kronor går inte att klaga på. Dessutom har den plats för upp till 12 klockor!

Stilren: En enkel design helt i svart, både invändigt och utvändigt ger lådan ett elegant och tidlöst utseende. De dekorativa vita sömmarna på ovansidan locket gör dessutom att lådan känns välarbetad.

Bra kvalitet: Med tanke på priset är denna klockbox otroligt välgjord. Att locket består av riktigt glas och inte av plast, som hos många andra billiga alternativ, ger helt klart en känsla av bättre kvalitet.

Finns i mindre storlek: För de som önskar en mindre box finns det en liknande variant med 6 fack.

Passar inte för stora klockor: Facken är tyvärr för smala för klockor med lite större urtavlor. Kunder beskriver att exempelvis dykarklockor och G-shock liknande modeller ofta är för stora för att få plats smidigt i lådan.

VAD TYCKER KUNDERNA?

Tusentals kunder har köpt denna klockbox och de allra flesta är mer än nöjda. “Mycket valuta för pengarna” är det genomgående betyget bland alla positiva omdömen.

“Stort värde för pengarna. Mycket elegant.” (Översatt från italienska)

“Rekommenderas starkt och av god kvalitet.” (Översatt från spanska)

SAMMANFATTNING

Den perfekta klockboxen för dig med mindre budget. Denna klocklåda ger dig mycket för pengarna både vad gäller utrymme och kvalitet. Ett riktigt kap helt enkelt!

3. Bästa premiumval: Rothwell klocklåda i konstsläder

Rothwell levererar klockboxen i en fin och lyxig förpackning vilket gör att man känner att den har det där lilla extra redan vid leverans.

Vill du förvara dina klockor extra lyxigt är detta definitivt klockboxen för dig. Rothwells eleganta klocklåda ger inte bara plats för dina klockor utan är även perfekt för att förvara exempelvis manchettknappar och solglasögon.

Design och förvaring

Material: Boxen är tillverkad i trä som klätts in i mjukt cognacsfärgat konstläder. Insidan är klädd i extra mjuk mikromocka för att vara så skonsam mot dina klockor som möjligt. Locket är gjort av glas.

Förvaring: Denna eleganta låda består av två våningsplan. Det övre planet är uppdelat i 10 klockfack med varsin tillhörande kudde.

Det nedre planet består av en låda med plats för övriga accessoarer. Lådan är upp delad i två större fack, ett medelstort fack samt fyra mindre fack.

Dessa fack är alla klädda i mikromocka förutom det medelstora facket som är klätt i konstskinn.

Detaljer: Klocklådan har ett metallås på framsidan som låter dig låsa det översta våningsplanet om du önskar. Nyckel medföljer vid köpet.

Filmen visar klocklådan i färgen grön/gulbrun.

Lyxig och elegant: Den höga kvaliteten visar sig redan vid leverans. Klocklådan levereras i en snygg presentbox till skillnad från de billigare varianterna som ofta kommer förpackade i knyckliga wellpapplådor. 

Klocklådan i sig ser otroligt välgjord ut och lyfter fram klockorna på ett sätt som får dem att kännas mer exklusiva.

Passar både stora och små klockor: Facken är mycket rymliga i jämförelse med många andra varianter. Detta gör att du även får plats med större klockor upp till 60mm i bredd.

Fack för accessoarer: Denna klockbox låter dig samla alla dina accessoarer på samma ställe vilket är ett stort plus! Lådan på nedre våningsplanet är helt perfekt för att förvara solglasögon, pennor, manschettknappar, klockarmband etc.

Finns i flera olika färger: Skulle du vilja ha klocklådan i en annan färg? Den finns även i blått, grönt, svart/rött och svart/grått.

Den nedre förvaringslådan kan upplevas trög

Några av kunderna påpekar att accessoarlådan kan vara lite svår att dra ut. Detta beror på att läderfodret gör att lådan sitter lite för trångt.

klocklåda i brunt konstläder

VAD TYCKER KUNDERNA?

Den lyxiga och högkvalitativa känslan omnämns om och om igen bland recensionerna. Många tycker dessutom att den är väldigt prisvärd även fast den ligger lite högre i pris än många andra klockboxar.

“Inköpt som bröllopsdagspresent till min man 22 april. Boxen är så vacker, så nöjd med den. Fantastisk kvalitet inifrån och ut. Glaslock perfekt för hans klockor då de laddas via dagsljus. Mycket glad att jag valde den här lådan då jag tittade på många.” (Översatt från engelska)

“Mycket dyrare än de flesta av de tillgängliga klockboxarna men ändå bättre valuta för pengarna baserat på kvalitet och robusthet. Kuddarna är större och håller klockorna så mycket bättre..” (Översatt från engelska)

SAMMANFATTNING

Detta är en välgjord investering för dig som vill ha ett exklusivt och hållbart sätt att visa upp dina klockor på. Dessutom ger den plats för dina övriga accessoarer så att du kan ha allt samlat på ett och samma ställe.

Då den levereras i en snygg presentbox är den dessutom helt perfekt att ge bort som gåva.

4. Case Elegance fiskbensmönstrad klockbox

På fjärde plats hittar vi denna elgeanta klockbox från Case elegance. Det som skiljer den mest från sina konkurrenter är den fiskbensmönstrade strukturen.

Detta är en fantastiskt snygg detalj som gör att lådan känns både unik och välgjord. Den har dessutom hundratals goda omdömen som berömmer både design och kvalitet.

Letar du efter en elegant och personlig klockbox borde denna definitivt ligga högt på önskelistan!

Design och förvaring

Material: Hela boxen är tillverkad i MDF. Själva lådan är dock klädd i fiskbensmönstrat veganskt läder medan ramen på locket är lackerat. I ramen sitter en stor genomskinlig glasskiva.

Förvaring: Boxen är uppdelad i fem fack med varsin vadderad kudde. Insidan och kuddar är klädda i mjuk plysch i samma färg.

Detaljer: Locket stängs igen med hjälp av dolda magneter för en extra stilren look.

Ser lyxig ut: Det fiskbensmönstrade konstskinnet må vara en ganska enkel detalj, men den lyfter lådan till en helt ny nivå och får den att kännas mycket mer exklusiv. Dessutom känns det uppfriskande och nytänkande i jämförelse mot andra modeller på marknaden.

Passar både stora och små klockor: Flera omdömen intygar om att facken är tillräckligt stora för att rymma även sportigare klockor med större urtavlor.

Välgjord: Nöjda kunder öser beröm över hur dyr och lyxig klocklådan ser ut vilket är ett oerhört gott betyg!

Ej lämplig för mekaniska klockor: Magneterna i locket stör mekaniska urverk vilket gör att dessa tyvärr inte går att förvara i denna klockbox. Den lämpar sig dock utmärkt för andra typer av klockor.

VAD TYCKER KUNDERNA?

“Vacker klocklåda. Ser väldigt dyr ut. Välgjord och mycket väl förpackad.” (Översatt från engelska)

“Jag köpte den här klocklådan för lådans djup, den får plats med Casio g-chock som är ganska stor mycket bra. Plus att fiskbensdesignen är perfekt. Jag kommer med största sannolikhet att köpa en till när min klocksamling växer.” (Översatt från engelska)

“Produkten är välgjord, men inte heller av överlägsen kvalitet – små defekter (skadade hörn, inte rent limmade tyg inuti) kan hittas, men stör inte. Det inre tyget har en mycket obehaglig konstgjord lukt, jag var tvungen att låta delarna lufta ut några veckor innan jag kunde använda lådan i någon utsträckning.” (Översatt från tyska)

SAMMANFATTNING

Letar du efter en stilren, men något annorlunda klockbox är detta ett självklart val! Den fiskbensmönstrade lådan i kombination med locket av glas och trä är en helt klart svårslagen kombo.

5. Hemobllo klockfodral för resa

Detta klockfodral från Hemobllo är en fantastiskt praktisk lösning när du är på resande fot. Den är enkel att bära med sig och ger ordentligt skydd åt dina klockor. Dessutom ser den väldigt lyxig ut!

klockfodral för resa

FÖRVARING

Material: Klockrullen är tillverkad i mjukt, cognacsfärgat konstläder. Insidan är helt klädd i mjuk fuskmocka som ger skonsamt skydd åt klockorna.

Förvaring: Insidan av fodralet är uppdelat i tre delar med hjälp av små väggar. Mellan varje vägg finns en kudde som du fäster klockan runt.

För extra stabilitet knäpps kuddorna på och av sidoväggarna med hjälp av tryckknappar.

Detaljer: Fodralet stängs igen och öppnas med hjälp av fyra tryckknappar.

klockrulle med plats för tre klockor

Prisvärd: Klockfodralet kostar strax under 400 kronor vilket vi tycker är en välgjord investering med tanke på vilken välgjord produkt man får för pengarna.

Hög kvalitet: Hemobllo har verkligen gjort ett bra jobb med att få fodralet att kännas välarbetat. Kunderna uttrycker gång på gång hur nöjda de är med just kvaliteten på fodralet.

Ser exklusivt ut: Kombinationen av materialvalen och designen gör att fodralet upplevs mycket dyrare än vad det faktiskt är. 

Kemisk lukt: Några av kunderna uppger att de upplever en ganska stark kemisk luft direkt efter uppackning. Lukten försvinner dock efter att den fått vädras ett tag.

SAMMANFATTNING

Vill du förvara dina klockor på ett säkert och stilfullt sätt när du reser? Då är Hemobllos klockfodral det rätta valet för dig.

Detta högklassiga fodral blir dessutom ditt för en väldigt rimlig peng.

6. Readeer klocklåda i konstskinn

klockbox i trälook från readeer

Vid första anblicken ser det ut som att lådan är tillverkad i trä, men den är faktiskt klädd i trämönstrat konstskinn.

Klocklådan är väldigt välgjord och ser definitivt mycket dyrare ut än vad den är. Detta är därför ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en elegant klockbox med lägre budget.

FÖRVARING

Material: Denna klocklåda är klädd i PU-läder med verklighetstroget trämönster. Både insida och utsida är klädd i samma material. Locket är tillverkat av glas.

Förvaring: Insidan är uppdelad i 10 olika fack. I varje fack ligger en sammetsklädd kudde som du förvarar klockan runt.

Detaljer: Den längsgående avdelaren i mitten kan tas bort vilket ger dig 5 avlånga fack istället.

närbild på detaljer av readeer klocklåda

Billig: Denna klocklåda kostar strax under 280 kronor vilket är oerhört prisvärt med tanke på att att den faktiskt upplevs mycket dyrare.

Passar både stora och små klockor: Facken är 5,5×9,0 centimeter stora vilket rymmer även större klockor.

Finns i flera storlekar: Denna prisvärda box finns även i en mindre och en större variant.

Något dålig passform på kuddarna: Kuddarna är väl stoppade vilket på ett sätt är bra, men det gör också att de ligger lite vingligt på botten. Detta gör att kuddarna hamnar i lite olika position i facken vilket drar ner det lyxiga intrycket något.

SAMMANFATTNING

Detta är en mycket prisvärd och elegant klockbox. Perfekt för dig som vill ha intrycket av trä utan att för den delen behöva lägga de extra slantarna för det.

Att tänka på innan du köper en klockbox

Att köpa en klockbox behöver inte vara så avancerat. Det är dock lätt att man gör ett förhastat beslut som sedan visar sig inte riktigt stämmer överens med det man förväntade sig.

För att bli så nöjd med ditt köp som möjligt finns det därför ett par saker man bör överväga innan du köper din nya klocklåda.

I den här guiden kommer vi gå igenom de viktigaste frågorna du bör ställa dig innan du fattar ditt beslut:

 • Vilken typ av klockbox är jag ute efter?
 • Vilket material vill jag ha?
 • Hur många klockor behöver jag få plats med?
 • Hur stora behöver facken vara?
 • Vad är min budget?
Armbandsur i trä

Vilken typ av klockbox är du ute efter?

För att veta vilken sorts klocklåda du är ute efter behöver du självklart veta vilka typer det finns att välja på.

Det finns många olika varianter på marknaden varav många unika och exklusiva modeller. För att ge dig en så bra överblick som möjligt har vi dock valt att gå igenom de tre vanligaste kategorierna.

 • Klocklåda: En renodlad klockbox med uppdelade fack – ett för varje klocka. Facken innehåller oftast varsin kudde som klockan placeras runt.
 • Kombinerat skrin: En klocklåda som även har plats för andra typer av accessoarer. Denna typ av skrin består oftast av minst två våningsplan där ett är fokuserat på klockor och det andra på övriga tillbehör.
 • Klockuppdragare: En exklusiv klocklåda för automatiska klockor. Klockuppdragaren roterar klockorna för att hålla igång urverken även när du inte bär dem på armen.
Närbild på klockor i små klockboxar

Vilket material vill du ha?

Dagens klockboxar finns i alla möjliga olika material varav massivt trä anses vara ett av de mest exklusiva.

Allra vanligast är att klockboxorna tillverkas i MDF som sedan lackeras eller kläs in i  konstläder eller andra typer av material.

Här nedan kan du se de vanligaste materialvalen som finns att välja på:

 • Trä: De flesta klocklådor av trä är tillverkade i MDF, men det finns även mer exklusiva varianter som är tillverkade i massivt trä. Dessa är dock mycket dyrare.
 • Konstläder/läder: Konstläder är ett av de vanligaste alternativen som finns att välja på. Dessa boxar finns i alla möjliga olika varianter och mönster. Du kan till och med hitta klockboxar klädda i konstläder som ser ut som trä.
 • Kolfiber: Kolfiber är ett väldigt lätt, men slitstarkt material som blir allt mer vanligt förekommande i mer exklusiva klocklådor. Det finns även många billigare alternativ med kolfiberliknande look.
 • Glas/Akryl: Används främst i klocklådans lock för att ge dig klar insyn till klockorna.

Hur många klockor behöver du få plats med?

Klocklådor finns i nästan oändligt många storlekar. Du kan hitta lådor med plats för en enda klocka eller lådor med plats för 36 klockor eller fler.

De allra vanligaste boxarna har dock 6, 10 eller 12 fack. Något som kan vara bra att tänka på är att köpa en klocklåda som rymmer några fler klockor än de du redan har.

På så sätt har du plats att utöka din samling i framtiden.

Hur stora behöver facken vara?

Alla klockor är olika breda och det är därför viktigt att se till att just dina klockor får plats i din uttänkta klocklåda. Sportigare klockor såsom dykarklockor brukar vara lite större och är därför extra viktiga att kontrollera.

Klockboxar med en fackbredd på 5,5 mm brukar passa för de allra flesta klockorna.

Vad är din budget?

Det kan vara bra att veta ungefär hur mycket du är villig att betala för din klocklåda. Detta underlättar extra mycket om du handlar på nätet eftersom du då kan filtrera på pris och endast välja bland produkter i din prisklass.

Du kan köpa en klocklåda idag för allt från 150 kronor upp till flera tusenlappar. Det finns alltså något för dig oavsett budget.

Många av de billigare varianterna idag är, till skillnad mot vad man kanske kan tro, faktiskt förvånansvärt välgjorda. Som alltid kan det dock vara bra att kolla på tidigare omdömen om sådana finns för att vara säker på att man gör ett bra köp.

Sammanfattning

Ta dig gärna en funderare innan du gör ditt köp. Bestäm dig gärna för vilken storlek, vilket material och vilken budget du siktar in dig på innan du beger dig ut på jakt. Detta kommer garanterat att göra köpet mycket enklare.

Och viktigast av allt- glöm inte att kontrollera att facken är tillräckligt breda för dina klockor!

Innehållsförteckning