Oris klockor – Detta vill du veta innan köp

Oris är ett schweiziskt klockföretag som har varit verksamt sedan 1904. Företaget är känt för sin innovativa design och sitt högkvalitativa hantverk. Oris klockor bärs av både kändisar och vanliga människor. Oavsett om du är på marknaden för din första Oris-klocka eller om du är ett gammalt fan av märket kommer det här blogginlägget att ge dig all nödvändig information om dessa fantastiska klockor.

Oris klockor

Innehållsförteckning

Oris-klockor: en kortfattad historia

Oris grundades av Paul Cattin och Georges Christian. Företaget började som en liten verkstad i staden Hölstein i Schweiz. Oris fick snabbt ett rykte om sig att tillverka fickurar av hög kvalitet. År 1925 släppte Oris sitt första armbandsur, som blev en omedelbar succé. 

Företaget fortsatte att växa under hela 1900-talet och släppte många ikoniska klockor på vägen. I dag är Oris ett av de mest respekterade klockmärkena i världen. Oris har ägts av ett antal olika företag genom åren, men är för närvarande majoritetsägt av Swatch Group.

Varför Oris klockor är så populära

Det finns många anledningar till varför Oris klockor är så populära. Först och främst är de otroligt välgjorda. Varje Oris-klocka är tillverkad med största omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Företaget använder också endast de finaste materialen, vilket bidrar till att säkerställa att varje klocka är byggd för att hålla hela livet. 

Dessutom är Oris klockor kända för sin unika design. Oavsett om du letar efter en klädklocka eller en avslappnad sportklocka hittar du garanterat en Oris som passar perfekt till din stil.

Hur du väljer rätt Oris klocka för dig

Med så många otroliga Oris-klockor att välja mellan kan det vara svårt att veta var man ska börja när man handlar en av dessa klockor. Det bästa sättet att begränsa dina alternativ är att tänka på vilken typ av klocka du letar efter. 

Är du i behov av en klädsam klocka för speciella tillfällen? 

Eller vill du ha en avslappnad sportklocka som du kan bära varje dag? 

När du har bestämt dig för vilken typ av klocka du vill ha kan du börja bläddra bland Oris urval av fantastiska klockor tills du hittar den perfekta för dig.

Hur du väljer rätt Oris klocka för dig

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för klockia. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

1.

Design

Oris klockor är kända för sin enkla, eleganta design. Företaget erbjuder ett brett utbud av klockstilar, från klädsamma till sportiga, men alla klockor har en gemensam estetik som är diskret och raffinerad. 

Oris erbjuder också ett antal specialutgåvor av klockor som är utformade i samarbete med välkända varumärken eller organisationer, till exempel BMW och Red Bull Racing Formula One-teamet.

2.

Teknik

Oris använder en mängd olika rörelser i sina klockor, inklusive både mekaniska och kvartsrörelser. Företaget är också en av de få tillverkare som fortfarande tillverkar sina egna balansfjädrar, som är en viktig komponent i mekaniska urverk. 

Förutom sina standardklockmodeller erbjuder Oris också en serie dykklockor som är utrustade med särskilda funktioner som vattenbeständighet och självlysande urtavlor.

3.

Priser

Oris klockor har i allmänhet ett pris i mellanklassen för lyxklockor. Företaget erbjuder ett brett utbud av modeller som är prissatta från cirka 10 000 kronor upp till 100 000 kronor eller mer. 

Oris erbjuder också ett antal specialutgåvor och modeller i begränsad upplaga som kan kosta betydligt mer än standardmodellerna.

4.

Var kan man köpa

Oris klockor finns tillgängliga hos ett antal olika återförsäljare, både online och offline. Företaget har ett nätverk av auktoriserade återförsäljare som säljer sina klockor både i fysiska butiker och online. 

Dessutom finns det ett antal icke auktoriserade återförsäljare som säljer Oris-klockor både online och offline. Dessa återförsäljare kan erbjuda lägre priser än auktoriserade återförsäljare, men de kanske inte erbjuder samma nivå av kundservice eller support.

5.

Garanti

Oris erbjuder en standardgaranti på två år på alla sina klockor. Garantin täcker material- och tillverkningsfel, men täcker inte skador som orsakats av normalt slitage eller olyckor. 

Oris erbjuder också en utökad garanti på upp till 10 år om man registrerar sig i deras MyOris klubb. Denna förlängda garanti måste registreras inom två år från det ursprungliga inköpsdatumet och täcker samma typ av fel som standardgarantin.

Oris klocka garanti
6.

Bästsäljare

Några av de mest populära Oris-klockorna är modellerna Aquis, Divers Sixty-Five och Big Crown ProPilot. 

  • Aquis är en dykarklocka med en vattentäthet på upp till 500 meter.
  • Divers Sixty-Five är en dykklocka i retrostil med en vattentäthet på 100 meter.
  • Big Crown ProPilot är en pilotklocka med en stor, lättläst urtavla.

Sammanfattning

Oris är ett världskänt schweiziskt klockföretag med över 100 års historia. Varumärket är känt för sin innovativa design, sitt högkvalitativa hantverk och användningen av endast de finaste materialen. Om du är på marknaden för en Oris-klocka kommer det här blogginlägget att hjälpa dig att välja rätt klocka för dina behov och din budget. Med så många olika stilar finns det säkert en Oris-klocka som passar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Klocklåda med flera klockor inuti

Bästa i Test Klocklåda 2023

Letar du efter snygg och praktisk klockförvaring? Vi har letat fram 6 av de bästa klocklådorna på marknaden i olika prisklasser, material och storlekar, för

Läs mer »