Matchande förlovningsringar 2023 – Guide

Många par gillar att ha liknande förlovningsringar. Det finns flera skäl till varför det kan vara så. Kanske känner de att det är mer romantiskt, eller så gillar de helt enkelt utseendet på matchande ringar. Oavsett vad anledningen är finns det några saker att tänka på när ni köper matchande förlovningsringar till varandra.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Spectra. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

 

Att bära likadana förlovningsringar

Matchande förlovningsringar

Det viktigt att välja en stil som ni båda gillar. Om den ena personen föredrar en enkel design medan den andra vill ha något mer invecklat kan ni få problem med att hitta en ring som alla är nöjda med. Det bästa man kan göra i den här situationen är att kompromissa och hitta en stil som ligger någonstans mittemellan.

Många smyckes butiker säljer matchande förlovningsringar. De kommer då från samma kollektion där mannens ring brukar vara lite kraftigare och bredare. Men själva stilen är exakt likadan.

Vi har även jämfört de populäraste butikerna som säljer förlovningsringar för dam och herr.

Här kommer några tips för matchande förlovningsringar:

Från 5 200 kr styck
Från 1 900 kr styck
Från 900 kr styck
Från 5 000 kr styck

Vi har även skapat en lista med 28 populära Förlovningsringar par

Olika typer av matchande förlovningsringar

När det gäller att välja matchande förlovningsringar har par många alternativ. Några av de mest populära materialen för matchande ringar är vitguld, 18k guld, roséguld, äkta silver och titan. Varje material har sina egna unika egenskaper som gör det till ett populärt val för förlovningsringar.

  • Vitguld är ett populärt val eftersom det har ett lyxigt utseende och en lyxig känsla. Det är tillverkat av en blandning av guld och silver, vilket ger det en klar vit färg.
  • 18k guld är ett annat populärt val eftersom det är mycket hållbart och har en vacker gyllene färg.
  • Roséguld är också populärt eftersom det har en unik rosa nyans som skiljer sig från andra typer av guld.
  • Silver är ett populärt val eftersom det är prisvärt och har ett elegant utseende.
  • Titan är mycket hållbart och korroderar inte med tiden. Det är också ett populärt val eftersom det är mycket lätt och bekvämt att bära.

Matchande ringar med skillnad – diamant

Ett sätt att matcha ringar på är att mannen bär en enkel, slät ring medan damen bär en diamantring i samma kollektion. Detta är ett populärt val eftersom det ger varje partner möjlighet att ha sin egen unika ring samtidigt som ringarna kompletterar varandra. Vissa butiker säljer även förlovningsringar av set av sådana matchande ringar så att du slipper att para ihop dem själv.

Diamant är ett populärt val eftersom de är mycket lyxiga och gnistrar starkt. Vill du lära dig mer om vad som påverkar diamantens pris så har vi skrivit en artikel om det.

Olika stilar av förlovningsringar med diamant

Att tänka på vid köp av liknade förlovningsringar

Att köpa matchande förlovningsringar kan både vara mysigt och roligt. Detta är ett fint sätt att visa er enighet och kärlek till varandra, men det är viktigt att tänka på alla konsekvenser innan man fattar ett beslut.

Här är några saker ni bör tänka på om ni överväger att matcha ringar:

Vill ni att era ringar ska passa ihop?

Det finns några saker att tänka på när ni bestämmer om ni vill att era förlovningsringar ska matcha varandra eller inte. 

Vill du till exempel att de ska ha samma stil? Eller vill du att varje ring ska vara unik, men komplettera varandra? 

Det finns för- och nackdelar med båda valen, så det är viktigt att tänka på vad som är viktigt för dig och din partner.

Matchande ringar kan symbolisera enighet och visa att ni är tillsammans.

Å andra sidan kan valet av olika ringar göra det möjligt för var och en av er att ha en ring som återspeglar er individuella stil. 

Det kan också vara ett sätt att ge ringarna mer betydelse genom att välja stenar eller mönster som representerar något speciellt för var och en av er.

Vill du vara traditionell?

Matchande förlovningsringar eller vigselringar är vanligare i traditionella förhållanden. Om du och din partner planerar ett traditionellt bröllop kan det vara viktigt för er att ha förlovningsringar som matchar varandra. 

Om du däremot vill ha något mer unikt eller modernt kan det vara ett bättre alternativ att välja olika ringar.

Förlovningsringar i samma stil

Hur mycket har du råd att spendera?

Förlovningsringar kan vara mycket dyra, så det är viktigt att tänka på din budget innan du fattar några beslut. Om du är inställd på matchande ringar, kan det ibland bli billigare att köpa dem som en uppsättning.

Men om du är öppen för olika stilar kan du kanske hitta billigare alternativ genom att köpa varje ring separat.

Om du är osäker på hur mycket du har råd med kan du titta på vår budgetguide för förlovningsringar.

Hur vill du bära dina ringar?

När ni köper era förlovningsringar så är det viktigt att även tänka lite längre fram mot en framtida vigselring.

Man vill ju även att förlovningsringen och vigselringen skall matcha. På så sätt sitter de jämnt mot varandra och ser ut som en hel ring på ditt ringfinger.

Matcha förlovningsring och vigselring

Har ni samma smak?

Slutligen är det värt att fundera på om du och din partner har samma smak när det gäller smycken. Om du vet att ni båda föredrar enkel design kan matchande ringar vara ett bra alternativ. Men om en av om du gillar stora och pråliga smycken medan den andra föredrar något mer diskret, kan det vara bättre att välja olika ringar för att tillfredsställa er båda.

Om du fortfarande är osäker på om matchande förlovningsringar är rätt för dig kan våra experter hjälpa dig. 

Vi erbjuder en kostnadsfri konsultationstjänst där vi kan prata om dina alternativ och hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt förhållande. Kontakta oss redan idag.

Slutsats:

Både matchande och olika ringar har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att tänka på vad som är viktigt för dig och din partner innan du fattar ett beslut.

Om ni letar efter något traditionellt kan matchande ringar vara det bästa alternativet, men om du vill ha något mer unikt eller modernt kan det vara bättre att välja olika ringar.

Det är också viktigt att tänka på din budget och hur du vill bära dina ringar innan du fattar ett beslut.

Innehållsförteckning