5 populära märken för förlovningsringar

När det gäller förlovningsringar finns det många olika faktorer att ta hänsyn till. Men en av de viktigaste är att hitta ett märke som du kan lita på. Här är fem av de populäraste märkena för förlovningsringar.

Glad tjej som fått en förlovningsring

Innehållsförteckning

5 nordiska märken för förlovningsringar

Letar du efter den perfekta förlovningsringen? Du är inte ensam! Förlovningsringar är en symbol för kärlek och engagemang, och valet av ring kan vara avgörande för att skapa den perfekta stunden. I Norden finns det många märken som säljer vackra och unika förlovningsringar, var och en med sin egen stil och design. 

Här är en överblick över fem nordiska märken som du bör ha koll på när du söker efter den perfekta förlovningsringen. Läs vidare för att upptäcka deras unika stilar och vad som gör varje märke unikt.

Efva Attling

Efva Attling är en svensk designer som skapar unika och vackra förlovningsringar. Hennes ringar är ofta inspirerade av naturen och hennes design är både elegant och tidlös. Om du letar efter en unik och speciell ring är Efva Attling definitivt värd att överväga.

Vanbruun

Vanbruun är ett svenskt smyckesmärke som specialiserar sig på förlovningsringar. Deras ringar är tillverkade av högkvalitativt guld och diamanter, och deras design är modern och elegant. Om du letar efter en utsökt ring som kommer att imponera på din älskade är Vanbruun definitivt ett märke att överväga.

Georg Jensen

Georg Jensen är ett danskt smyckesmärke som är känt för sina fantastiska förlovningsringar. Företaget grundades för över 100 år sedan (år 1904) och dess ringar är fortfarande bland de mest populära på marknaden idag. Georg Jensens ringar är tillverkade av material av högsta kvalitet och de finns i en mängd olika vackra mönster.

Schalins

Schalins är ett svenskt smyckesmärke som är känt för sina utsökta förlovningsringar. Företaget grundades 1944 och har tillverkat vackra ringar sedan dess. Schalins ringar är tillverkade av förstklassigt guld och diamanter, och deras design är tidlös och elegant. Det är idag en av nordens största tillverkare av ringar.

Ernst Forssell

Ernst Forssell är en svensk juvelerare som är känd för sina vackra förlovningsringar. Hans ringar är gjorda av de finaste materialen och de finns i en mängd olika vackra mönster. Om du letar efter en utsökt ring som kommer att få din älskade att häpna är Ernst Forssell definitivt juveleraren för dig.

Sveriges äldsta smycketillverkare som är aktiva idag.

Det äldsta smyckesföretaget i Sverige är Skultuna Messingsbruk, grundat år 1607. Skultuna är ett av världens äldsta företag inom sin bransch och är känt för sin höga kvalitet och unika design av mässingsprodukter, inklusive smycken och accessoarer. Skultuna har en lång och stolt historia och har under århundraden tillverkat smycken för kungligheter, adel och privatpersoner i hela världen.

Unika ringställningar att överväga om du vill ha något annorlunda

Om du letar efter en unik förlovningsring finns det några märken som erbjuder mer unika designer än traditionella förlovningsringar. Några av dessa märken är Ole lynggaard, Efva attling och Odwyer.

Dessa företag erbjuder ett bredare utbud av ringinställningar med mer invecklad design, ofta med mer unika stenar än vad du skulle hitta i traditionella ringar.

Så om du letar efter något annorlunda, se till att kolla in utbudet från dessa företag.

Unik ringställning på förlovningsring

Varför du borde överväga ett svenskt märke på din förlovningsring

Svenska märken är kända för sina förlovningsringar av hög kvalitet. Ringarna är ofta tillverkade av ädelmetaller och ädelstenar, och hantverket är av högsta kvalitet. Många av dessa märken använder återvunnet material och erbjuder även labbodlade diamanter som är bättre för miljön.

Många par väljer svenska märken för sina förlovningsringar eftersom de vet att de kommer att få en ring som är både vacker och hållbar.

De erbjuder ett brett utbud av stilar att välja mellan

Svenska märken erbjuder ett brett utbud av förlovningsringar att välja mellan. Du kan hitta ringar med enkel design, liksom ringar med mer invecklade detaljer. Även vintageinspirerade ringar har blivit populärt på sistone. Om du letar efter en unik ring som verkligen sticker ut är ett svenskt märke rätt väg att gå. Vet du inte vad du vill ha för typ av förlovningsring så har vi skapat en köpguide som kommer hjälpa dig välja rätt ring.

Du kan hitta en ring som passar vilken budget som helst

Svenska förlovningsringar finns i många olika prisklasser, så du kan säkert hitta en ring som passar din budget. Vissa märken som Ernst Forssell och Schalins erbjuder ringar som börjar på några tusen lappar. Georg Jensen erbjuder ringar som kostar minst 10 000 kronor. Men oavsett hur mycket du är villig att spendera finns det garanterat en svensk ring som passar din budget.

Även om du inte har mycket pengar att spendera på en förlovningsring kan du fortfarande hitta en vacker ring från ett svenskt märke. Så om du letar efter en prisvärd förlovningsring med högkvalitativt hantverk är ett svenskt märke det perfekta alternativet för dig.

De har en bra returpolicy om du inte är nöjd med ditt köp

Om du inte är nöjd med din svenska förlovningsring erbjuder de flesta märken en bra returpolicy. Ernst Forssell erbjuder till exempel full återbetalning inom 14 dagar om du inte är nöjd med ditt köp. Så om du är orolig för att köpa en ring på nätet kan du alltid returnera den om du inte är nöjd med den(med undantag om den är specialtillverkad eller har gravyr). Men vi rekommenderar att du läser vårt bäst i test av butiker som säljer märkesringar på nätet innan du gör ditt köp. 

Deras kundservice är utmärkt

Om du har några frågor eller problem med din svenska förlovningsring är kundtjänsten utmärkt. Många märken erbjuder en chattfunktion på sin webbplats, så att du kan få hjälp av en riktig person om du behöver det. Och om du fortfarande är osäker på vilken ring du ska välja, erbjuder många märken konsulttjänster där dem guidar er till att hitta just rätt ring för er.

Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »