Efva Attling - Från historia till smycken

Efva Attling är en svensk smyckesdesigner som har skapat vackra smycken sedan 1996.

Hon har en unik stil som blandar moderna och klassiska element. Ofta stämplas ett budskap in i hennes smycken vilket har gjort henne världsberömd.

Hennes verk är uppskattade av kändisar och modeintresserade över hela världen. I det här blogginlägget ska vi ta en närmare titt på denna extraordinära kvinnas liv och arbete.

Evfa Attlings smyckeskarriär

Efva Attling föddes 1952, växte upp i Stockholm och utvecklade tidigt en kärlek till mode och design. Efter avslutade studier arbetade hon som stylist och modell i många år. Det var under denna tid som hon började experimentera med smyckesdesign och skapade smycken för eget bruk samt för vänner och familj. 

År 1996 öppnade hon sin första smidesverkstad. Två år senare öppnade hon sin första butik i Stockholm och har sedan dess utökat sin verksamhet med butiker i bland annat Köpenhamn, London, Pittsburgh och Manly i Australien.

Hennes materialval och stil

Det som skiljer Efva Attlings smycken från andra designers är hennes användning av ovanliga material och hennes medfödda känsla för stil. Medan hennes tidiga verk huvudsakligen fokuserade på silver började hon senare experimentera med guld, diamanter, pärlor och andra ädelstenar.

Hon har också varit känd för att använda oväntade material som trä, keramik och glas i sin design. Oavsett vilka material som används förenas alla hennes verk av sina rena linjer och sin enkla elegans.

En annan sak som skiljer Efvas arbete från mängden är hennes engagemang för hållbarhet. Alla hennes smycken är tillverkade av återvunna eller hållbara material. Hennes guld är certifierat av Responsible Jewellery Council, och hon använder endast diamanter som har etiskt ursprung.

Museum och kändisar

Efvas verk finns i samlingarna hos många prestigefyllda museer, bland annat Museum of Fine Arts i Boston, Metropolitan Museum of Art i New York och Victoria and Albert Museum i London. Kändisar som Madonna, Lady Gaga och Beyoncé har också setts bära hennes design.

Efva Attling diamantring vitguld
Ring tillverkad i vitguld med en stor diamant.

Utmärkelser

Under loppet av sin karriär har Efva vunnit många priser och utmärkelser. År 2011 hon Näringslivsmedaljen som delades ut av Prins Carl Philip. År 2010 fick hon priset från Guldknappen som delas ut av Damernas Värld.

Olika typer av smycken från Efva attling

Attlings smycken är unika och har ofta oväntade material och mönster. Hennes kollektioner innehåller allt från örhängen till halsband och armband, och varje stycke är ett konstverk i sin egen rätt. Om du letar efter något riktigt speciellt bör du definitivt kolla in Efva Attlings smyckesdesign. 

Här har vi listat våra favoritsmycken:

Förlovningsringar

Efva Attling erbjuder också ett brett urval av förlovningsringar. Ringarna finns i en mängd olika metaller och stilar och kan anpassas efter köparens önskemål. Attlings förlovningsringar finns också i de flesta prisklasser vilket gjort dem väldigt populära.

Bröllopsringar

Efva Attlings vigselringar är några av de mest populära i hennes kollektion. Ringarna finns i en mängd olika metaller, bland annat guld, silver och platina. Attlings vigselringar finns också i en mängd olika stilar, från enkla band till mer genomarbetade mönster.

Ringar

Förutom vigselringar och förlovningsringar erbjuder Efva Attling också ett brett urval av trendiga ringar för vardagsbruk. Även dessa finns tillgängliga i flera olika metaller och prisklasser. 

Halsband

Efva Attlings kollektion av halsband innehåller allt från enkel och stilren design till riktiga statementmodeller. Halsbanden är tillverkade av olika material, bland annat guld, silver och diamant.

Smycken för vardagsbruk

Efva Attlings vardagssmycken är utformade för att bäras dagligen. Dessa smycken är enkla och diskreta, och de kan lätt kläs upp eller ner beroende på tillfälle.

Oavsett om du letar efter ett par nya örhängen att bära på jobbet eller ett halsband att bära på en utekväll har Efva Attlings vardagssmycken säkert något som du kommer att älska.

Smycken för män

Efva Attlings herrsmycken är utformade med den moderna mannen i åtanke. Dessa smycken är stilfulla och maskulina och de kommer garanterat att vara ett bra komplement till vilken mans garderob som helst.

Oavsett om du letar efter en ny klocka eller ett par manschettknappar har Efva Attlings herrsmycken något som du kommer att älska.

Slutsats:

Om du letar efter stilfulla smycken av hög kvalitet som dessutom är miljövänliga och hållbara bör du definitivt kolla in Efva Attlings arbete. Med sin unika användning av material och sitt engagemang för hållbarhet har hon garanterat något som fångar ditt öga – och ditt hjärta.

Innehållsförteckning