Schalins – Proffs på förlovningsringar och vigselringar

Schalins är ett svenskt varumärke som främst specialiserar sig på design och tillverkning av exklusiva förlovningsringar och vigselringar i allt från släta från mer avancerade modeller. De är allra kändast för sina vackra solitär- och alliansringar från bland annat kollektionerna I’m in love och Fjällbrud, men erbjuder också hela sju olika metaller inklusive ovanliga materialval såsom titan och palladium.

De populära ringarna från Schalins finns dessutom både med naturliga och labbodlade diamanter samt med olika typer av ädelstenar för att passa alla smaker. Vill du matcha med fler smycken har de dessutom ett mindre utbud av diamanthalsband och örhängen i tillhörande kollektioner.

Häng med när vi tittar närmare på vad som gör Schalins ringar så populära och få inspiration på några av deras allra populäraste förlovnings- och bröllopsringar!

Schalins förlovningsring

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Spectra. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

Innehållsförteckning

Vad är Schalins för varumärke?

Schalins är ett svenskt familjeföretag som grundades 1944 i Östersund. Företaget har sedan dess vuxit till att bli en av de ledande aktörerna inom förlovnings- och vigselringar i Norden och går idag att hitta hos alla de stora smyckeskedjorna.

Alla Schalins smycken tillverkas i Sverige, i deras egen smedja, vilket gör att de kan säkerställa att varje steg i tillverkningsprocessen överensstämmer med deras stränga kvalitets- och etiska standarder. Dessutom massproduceras inte ringarna utan varje förlovningsring och vigselring tillverkas direkt på beställning vilket gör att ringarna känns mer unika.

Förlovningsringar

Schalins har utan tvekan ett av de absolut största utbuden av förlovningsringar bland svenska varumärken – både för dam och herr. Deras förlovningsringar på damsidan består av diamant- och ädelstensringar i solitär- halo- och och sidostensmodell, men också av en stor variation av släta förlovningsringar.

Förlovningsringarna på herrsidan är också imponerande stort då Schalins även erbjuder mönstrade och flerfärgade i ringar i addition till de klassiska släta ringarna. Schalins är alltså ett utmärkt alternativ när du ska köpa förlovningsringar för både dam och herr.

Vilka förlovningsringar från Schalins är populärast?

De allra populäraste förlovningsringarna från Schalins kommer bland annat från kollektionerna I’m in love, Fairytale och Donau som tillsammans erbjuder en variation av olika halo- och solitärringar med både diamanter och andra ädelstenar.

Vad kännetecknar Schalins "I’m in love"- kollektion?

“I’m in Love”-kollektionen från Schalins är populär för sin romantiska och feminina design och sitt breda utbud av olika typer av förlovningsringar med diamanter i flera olika former. Här finns bland annat solitär-, halo- och sidostensringar med runda, ovala och rektangulära (smaragdslipade) diamanter i varierande storlek.

Förlovningsringarna i Schalins “I’m in Love”-kollektion finns i rödguld, vitguld och platina.

Im in love-Kollektion
Love 02 Guld Schalins
Från 38 800 kr
Love 05 Vitguld
Från 26 500 kr
Love 01 Guld
Från 20 800 kr

Vad kännetecknar Schalins Fairytale-kollektion?

Fairytale-kollektionen kännetecknas av romantiska och sagolika designelement. Dessa ringar är skapade för att återspegla magin och romantiken i en saga med intrikata detaljer och stora glittrande ädelstenar av akvamarin, morganit och snövit beryll.

Förlovningsringarna i Schalins Fairytale-kollektion finns både med och utan halo och sidostenar av diamanter och är alla prydda med en stor centersten på mellan 1,4-3 carat. Centerstsenen finns i flera olika former såsom rund, fyrkantig (kuddslipad) och rektangulära (smaragdslipad).

Vad kännetecknar Schalins Donau serie?

Donau-kollektionen består av eleganta och tidlösa ringar där diamanten står i fokus. Kollektionen består nämligen endast av solitärringar med diamanter av olika caratvikt och storlekar. Detta är den perfekta kollektionen för dig som söker en stilren och tidlös förlovningsring i rödguld eller vitguld.

Om du vill har du även möjlighet att matcha din förlovningsring med tillhörande diamanthalsband eller diamantörhängen ur samma kollektion.

Schalins Donau serie

Vigselringar

När det kommer till utbudet av vigselringar har Schalins hundratals olika allians- och släta ringar att välja på. Alliansringarna finns dessutom i både hel- och halv allians eller hel- och halv pavé som det också kallas.

Släta ringar och alliansringar är den vanligaste formen av vigselringar, men Schalins har även flera andra former av diamantringar under bröllopsringskategorin. Många av dessa är dock samma som i deras sortiment av förlovningsringar.

Vilka vigselringar från Schalins är populärast?

När det gäller Schalins vigselringar är det utan tvekan Schalins alliansringar som är allra populärast bland kvinnor. Mest omtyckta kollektionerna inkluderar Fjällbrud, Norrsken och Lycka varav de två förstnämnda även innehåller matchande förlovningsringar.

Vad kännetecknar Schalins Fjällbrud-kollektion?

Schalins kollektion Fjällbrud är en av deras minsta, men samtidigt en av deras populäraste. Här ingår endast några få alliansringar, men även ett mindre antal matchande men otroligt vackra och tidlösa, haloringar med diamanter (både med och utan sidostenar). Ringarna finns i rödguld, vitguld, platina och palladium.

Schalins Donau serie

Vad kännetecknar Schalins kollektion Norrsken?

Ringarna i Schalins Norrskens-kollektion är inspirerade av ljusfenomenet med samma namn och består av olika former av alliansringar där glittret från diamanterna är tänkt att dansa på samma sätt.

De allra populäraste ringarna från Norrsken-serien är bland annat Corona, Spectra och Nimbus och består av alliansringar av olika bredd i metallerna rödguld, vitguld, palladium, silver och platina.

Vad kännetecknar Schalins Lycka serie?

Lycka-serien från Schalins är skapad med fokus på enkelhet och elegans och består endast av alliansringar med krabbinfattning. Lycka-ringarna passar perfekt som vigselringar och går att få med antingen elva, sju eller tre diamanter och finns i metallerna rödguld, vitguld, palladium och silver.

Vilka material används i Schalins ringar?

Vill du ha ett stort utbud av ringar att välja på är Schalins ett utmärkt val eftersom de erbjuder hela sju olika materialval – guld, vitguld, silver, roséguld, palladium, titan och platina. Dessutom erbjuder de även flerfärgade modeller för sina herringar.

Det stora urvalet av metaller är imponerande nog, men i tillägg till detta erbjuder Schalins även både 18k och 14k för sina tre olika varianter av guld. Dessutom har de hög renlighet i deras platinaringar med en platinahalt på hela 95%.

När det kommer till Schalins palladiumringar så finns dessa tyvärr endast i palladium 500, det vill säga en renlighet på 50%. Vi hade gärna önskat att det gick att välja på den högre palladiumhalten med 95%, men då detta är ett mycket dyrare val, och dessutom mer svårarbetat, är det fullt förståeligt att de bara valt att erbjuda palladium 500.

Här nedan ser du en lista på hur hög renligheten är i Schalins olika metaller:

  • Guld, vitguld och roséguld: 18k och 14k (750/1000 och 585/1000)
  • Silver: 925 (925/1000)
  • Platina: 950 (950/1000)
  • Palladium: 500 (500/1000)

Vilka typer av ädelstenar har Schalins i sina ringar?

Schalins förlovnings- och vigselringar är främst prydda med diamanter i olika storlekar och former. De har dock även en kollektion (Fairytale) av förlovningsringar som enbart består av andra typer av ädelstenar. Här finns bland annat morganit och akvamarin för dig som hellre vill ha en rosa eller blå sten i din förlovningsring samt snövit beryll för dig som föredrar en alternativ vit sten till diamanten.

Har Schalins ringar med labbodlade diamanter?

Ja, Schalins erbjuder också ringar med labbodlade diamanter. Dessa diamanter är identiska med naturliga diamanter både kemiskt och fysiskt, men har odlats i en laboratoriemiljö istället för att utvinnas ur jorden.

Du hittar Schalins labbodlade diamanter i deras kollektion North som enbart består av syntetiska stenar.

Var kan man köpa Schalins ringar?

Schalins ringar finns tillgängliga på flera olika ställen. Förutom Schalins egna webshop, säljs deras ringar även hos Nordic Spectra, Guldfynd, Albrekts Guld och Hallbergs Guld för att bara nämna några butiker.

Är det möjligt att hitta Schalins ringar på rea?

Schalins ringar finns tillgängliga på flera olika ställen. Förutom Schalins egna webshop, säljs deras ringar även hos Nordic Spectra, Guldfynd, Albrekts Guld och Hallbergs Guld för att bara nämna några butiker.

Vilka andra smycken finns tillgängliga från Schalins?

Förutom deras kända förlovnings- och vigselringar erbjuder Schalins också flera kollektioner med tillhörande halsband och örhängen med diamanter. Alla dessa diamantsmycken är designade för att komplettera ringarna i deras olika kollektioner för en exklusiv och elegant look.

Att investera i ett par Schalins-örhängen eller ett halsband från samma kollektion som din förlovnings- eller vigselring är ett perfekt sätt att skapa en enhetlig stil som på ett vackert sätt framhäver din personliga smak. Matchande diamantörhängen och halsband finns tillgängliga för förlovnings- och vigselringar från kollektionerna Donau och Fjällbrud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *