Designa din egen förlovningsring: För- och nackdelar

Att välja den perfekta förlovningsringen till din partner är ett stort beslut. Det ska vara något speciellt och unikt. Ett sätt att se till att din förlovningsring sticker ut från mängden är att designa den själv. 

Även om det kan vara en spännande process finns det några saker att tänka på innan du börjar. Låt oss ta en titt på för- och nackdelarna med att designa din egen förlovningsring.

Designa din egen förlovningsring

Innehållsförteckning

Fördelar med att designa din egen förlovningsring

Att designa en egen ring är en dröm som många har. Vem vill inte bestämma helt själv över hur ringen ska se ut?

Du får skapa en helt unik ring olik någon annan och du får dessutom experthjälp på vägen som garanterar ett perfekt resultat.

1. Du blir unik

Den största fördelen med att designa din egen förlovningsring är att du inte behöver oroa dig för att någon annan ska ha exakt samma ring som din.

De förlovningsringar som säljs i butik finns oftast i väldigt många exemplar. Det finns alltså alltid en risk för att du stöter på någon eller känner någon som bär en likadan ring som dig.

Designar du din egen ring blir du helt unik. Dessutom får ringen lättare en större betydelse eftersom du valt ut varje del och detalj på egen hand.

2. Du väljer själv hur ringen ska se ut

De flesta har en färdig bild i huvudet på hur sin drömring ska se ut. Att hitta den i butiken är ofta desto svårare.

Ofta är det någon detalj som skiljer sig från så som du verkligen vill ha din den. När du designar din egen ring kan du utforma den exakt som du vill ha den utan dessa kompromisser.

Allt ifrån metall, stenform, storlek och infattningsstil väljs ut av dig. På så sätt får du dessutom en ring som återspeglar dig och din personlighet i större utsträckning än vad en färdigköpt förlovningsring skulle göra.

Tillverkar förlovningsring

3. Du får experthjälp

När du ska utforma din egen förlovningsring har du möjlighet att arbeta med en erfaren juvelerare som kan hjälpa dig att förverkliga din vision.

Med hjälp av juvelerarens expertis får du värdefull insikt i vad som är viktigt att tänka på i designprocessen. Du kommer med största sannolikhet även att få viktiga designtips som du själv inte att tänkt på.

Genom att arbeta tillsammans med erfarna yrkesmän kommer du nästintill garanterat att bli nöjd med slutresultatet!

Nackdelar med att designa din egen förlovningsring

Är du sugen på att designa din egen förlovningsring, men är inte riktigt säker? Som med allting annat finns det även nackdelar med att utforma sin egen förlovningsring.

De kostar exempelvis lite mer och tar oftast längre tid att tillverka.

1. Det kostar mer

Den mest uppenbara nackdelen är kostnaden. Specialdesignade ringar kostar mer eftersom de görs på beställning.

Varenda liten del till ringen väljs ut i detalj till skillnad från “massproduktion” då en viss ring produceras i otaligt många exemplar där samma typ av delar används om och om igen. Detta gör naturligt att ringen blir dyrare när den endast tillverkas i ett enda exemplar.

Även arbetskostnaderna blir högre eftersom du ofta behöver hjälp med skisser och planering.

Om något går fel under designprocessen (t ex om stenen inte är slipad på rätt sätt eller inte passar in i sin infattning ordentligt) kan det dessutom vara svårare och dyrare att åtgärda jämfört med att köpa ett förtillverkat alternativ.

2. Det tar längre tid

Eftersom en egentillverkad ring görs från grunden tar det ofta mycket längre tid att få den klar än om du köper en ring direkt från butik.

Arbetar du tillsammans med en juvelerare tar det oftast en del tid innan ni skissat er fram exakt till hur ringen ska se ut. Att sedan få fram de specifika delarna till din ring tar sedan ytterligare tid.

Designar du din egen ring online tar själva designprocessen oftast inte lika lång tid, men tillverknings- och leveranstiden ligger ofta på 4-6 veckor om inte mer.

När det kommer till att skapa sin drömring är detta självklart inga stora hinder, men det är bra att vara medveten om.

Var kan man designa sin egna förlovningsring

Carat London är låter dig designa din egen ring snabbt och enkelt online.  Du utformar din ring i två steg, infattning och diamant. När du väljer infattning väljer du allt ifrån metall till form på stenen och hur bandet ska se ut. 

I nästa steg får du dessutom välja exakt vilken diamant du vill ha.

Du kan även lägga till speciella detaljer som gravering för att göra den unik och personlig. Behöver du hjälp kan du dessutom boka en tid för rådgivning med deras experteam online.

www.caratlondon.com

Välja diamant

77 Diamonds är experter på diamantsmycken. Här kan du designa förlovnings- och vigselringar (som är deras specialitet), men även diamanthalsband och örhängen.

Du väljer helt själv hur ringen ska se ut och det finns nästintill oändligt många varianter att välja på. Metall, band, form och storlek på stenen samt vilken typ av sten – ja, allt är upp till dig!

I sista steget får du sedan välja exakt vilken diamant eller annan ädelsten som du vill använda dig av.

Behöver du experthälp? Kontakta dem för rådgivning online.

www.77diamonds.com

Vannbruun är en smyckesbutik på nätet som erbjuder kunderna möjlighet att designa sina egna förlovningsringar. Du kan antingen designa en egen ring helt från grunden eller göra korrigeringar på en redan existerande ring.

Vanbruun erbjuder kunderna chansen att utforma sin egen förlovningsring genom att arbeta direkt med ett team av erfarna hantverkare. De hjälper dig att ta fram CAD-bilder på din drömring för att försäkra dig om att designen kommer att bli exakt så som du tänkt dig.

Är du intresserad av att skapa en förlovningsring hos Vanbruun kan du boka in en konsultation eller skicka efter en offert på deras hemsida.

www.vanbruun.com

Sammanfattning

I slutändan beror det på flera faktorer, bland annat budget, tillgänglighet och expertis, om det är rätt för dig att designa din egen förlovningsring eller inte. Om det görs på rätt sätt kan dock design av din egen förlovningsring resultera i något verkligt unikt och speciellt – inte bara för nu utan även flera år framöver som en påminnelse om vad som förde två människor samman i kärlek!

Så ta dig tid att väga alla alternativ innan du fattar något beslut, det är trots allt ett beslut som ska vara för evigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »