Förlovningsring safir – 10 vackra ringar med komplett guide

Gör som Prinsessan Diana och byt ut diamanten mot en vacker blå safir! Safirens färg gör den mer unik vilket gör den helt perfekt för en förlovnignsring. Den är dessutom betydligt billigare än diamanten.Vi ger dig 10 tips på förlovningsringar med safirer samt tips på vad du bör tänka innan ditt köp!

Förlovningsring safir

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Spectra, Guldfynd, Hallbergs guld, Carat London, Ssense och Albrekts guld. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

Innehållsförteckning

Är safir ett bra val för en förlovningsring?

Det korta svaret är ja! Vill du skilja dig ur mängden med en annorlunda, men minst lika vacker, förlovningsring är en safir ett av de bästa sätten att göra det på.

Safiren finns i många olika färger (inte bara i blått som många tror) vilket ger ringen ett mer unikt utseende. Den är dessutom väldigt tålig vilket gör att den passar perfekt att bäras dagligen.

Diamanten är utan tvekan den sten som är mest tålig mot slitage med 10/10 på Mohs hårdhetsskala. Safiren är dock inte långt därefter med sina 9/10 poäng vilket gör den till en av de absolut bästa ädelstenarna för din förlovningsring.

Visste du det här?

Safiren finns i alla möjliga olika färger förutom rött, stenen kallas då istället för rubin. De allra vanligast förekommande färgerna är dock olika nyanser av blått.

Förlovningsring safir - 4 snabba fakta

Fördelar och nackdelar med förlovningsring med safir

Undrar du kanske då över nackdelarna med safirer? För visst finns det väl nackdelar?

Ja, som med allting annat finns det både positiva och lite mindre positiva faktorer att ta hänsyn till innan du väljer en förlovningsring med safir. Vi kikar närmare på de allra viktigaste!

Fördelar

  1. Billigare än diamanter. Precis som diamanter bestäms priset på en safir beroende på carat, klarhet, färg och slipning. Överlag är safiren betydligt billigare än diamanten. Safirer av sällsynt hög kvalitet kan dock nå skyhöga priser.

  2. Finns i många olika färger. Varför inte välja din favoritfärg? Safiren finns i stort sett alla färger.

  3. Gör ringen mer unik. En färgad sten gör din ring mer personlig till skillnad från de mer vanliga diamantringarna som många ser likadana ut.

  4. Reptålig. Safiren är väldigt hård till ytan och skadas inte särskilt lätt. Den kan därför bäras hela livet utan problem och till och med föras över i generationer.

Nackdelar

  1. Svårare att matcha. En färgad sten sticker ut ur mängden, men detta innebär också att den bryter mer med din övriga klädsel till skillnad mot en färglös diamant som passar ihop med allt.

  2. Gnistrar mindre än en diamant. Diamanten är känd för sin förmåga att reflektera ljuset. Safiren däremot är mer känd för sin färg även om den också gnistrar av reflektionerna i ljuset. Den gnistrar dock inte lika mycket och behöver mer omvårdnad för att behålla sin lyster.

Vanliga frågor och svar om safirringar

Priset kan variera kraftigt beroende på hur stenen ser ut. Färgen brukar dock vara den allra mest avgörande faktorn när det kommer till safirer. De safirer med mest levande och klara färger brukar vara de allra dyraste.

De mest sällsynta och eftertraktade färgerna är blåklintsblå, sammetsblå och padparadscha (rosaorange).

Safirer förekommer i alla möjliga olika slipningar och former så det beror helt och hållet på tycke och smak. Den allra vanligaste formen är dock den ovala slipningen.

Detta beror på att ljuset reflekteras som allra bäst hos safiren när den är oval vilket får färgen är att framhävas på allra bästa sätt.

10 unika förlovninggsringar med safir

1

Förlovningsring med safir - NS ONE 021 Nordic spectra

Pris: 54900 kronor

En ring värd en kunglighet! Denna exklusiva ring kommer garanterat att få många avundsjuka blickar.

Den vackra ovalslipade safiren är hela 1,1 carat stor och omges av 15 briljantslipade diamanter.

Letar du efter en unik förlovningsring är detta definitiv ringen för dig. Denna safirring tillhör nämligen Nordic Spectras exklusiva kollektion One, och finns bara i ett exemplar!

2

Ring i vitguld med safir - Monica Carat London

Pris: 20532 kronor

Slå på stort med denna imponerande samaragdslipade safir på hela 4 carat!

Denna otroligt vackra sten omges av gnistrande sidostenar som kompletteras med ett diskret och enkelt band i vitguld som verkligen får stenen i fokus.

Safiren är labbodlad vilket dessutom gör att du får väldigt mycket för pengarna!

3.

Diamantring i vitguld med safir - Hallbergs guld

Pris: 11495 kronor

Letar du efter något mer diskret än ringarna ovan kanske denna diamantring i vitguld kan vara något för dig?

Den runda safiren kompletteras av totalt 34 diamanter som pryder både band och halo. Diamanterna får inte bara ringen att kännas mer exklusiv, de framhäver också den blå safiren på ett otroligt vackert sätt.

4

Förlovningsring med oval safir - NS ONE 022 Nordic spectra

Pris: 19900 kronor

Denna unika safirring har bara gjorts i ett enda exemplar! Vill du sticka ut ur mängden är denna ring alltså ett utmärkt sätt att göra det på.

Ringen är designad i 18 karats guld och har ett tunt band med totalt 12 briljantslipade diamanter. Den ovala safiren är sedan fäst med en upphöjd fyrklosfattning som får den djupblå ädelstenen i fokus.

5

Förlovningsring med safir i vitguld - Guldfynd

Pris: 8998 kronor

Denna safirring i viktoriansk stil är pampig och diskret på en och samma gång.

Carmosén bestående av en ovalslipad blå safir samt 10 diamanter ger ringen ett exklusivt och slående intryck trots att safiren i sig är något mindre i storlek.

Ringen finns även i 18 karats guld.

6

Guldring med droppformad safir - Hallbergs guld

Pris: 5895 kronor

Vem har sagt att enkelt behöver vara tråkigt? Denna vackra guld ring med en droppformad safir är ett klart bevis på att även enkelheten kan vara otroligt slående.

Safiren omges av en bezelfattning som framhäver stenen och den ovanliga formen på ett extra effektfullt sätt.

7

Safirring i roséguld - Sansoeurs

Pris: Cirka 55000 kronor

Letar du efter en safirring med unik design? Denna imponerande ring med handgjort, vågigt pavéband i roséguld liknar ingen annan!

Det vågiga bandet kompletteras med en tillsynes hängande blå safir på hela 1,4 carat för allra största effekt på ditt finger.

8

Förlovningsring med safir - Colette Carat london

Pris: 13400 kronor

Detta är ringen för dig som vill låta safiren tala för sig själv. En carats ovalslipad safir står här i centrum i en diskret fyrklosfattning utan några andra distraherande detaljer.

Här är det den vackert blå safiren som är den lysande stjärnan!

9

Förlovningsring med safir och diamanter - NS ONE 009 Nordic Spectra

Pris: 55900 kronor

Låt dig förtrollas av denna förbluffande vackra carmoséring! Carmosén består av en 0,51 carats safir som omges av åtta briljantslipade diamanter i en blomformad vitguldsfattning.

Detta är utan tvekan en väldigt vacker och unik ring. Extra unikt är att det bara tillverkats i ett exemplar så det gäller att vara snabb om du vill få tag på den!

10

Trestensring med safir och diamanter - Adeline Carat London

Pris: 15727 kronor

Elegant och tidlöst är alltid ett säkert kort när det kommer till en förlovningsring. Denna ring är både och, utan att på något sätt bli tråkig och intetsägande, snarare tvärtom!

Den blå safiren lyfter ringen till nya höjder och gör den klassiska trestensringen till något unikt och personligt. Den 0,4 carats stora safiren ackompanjeras dessutom av två mindre diamanter som kompletterar det diskreta bandet i vitguld helt perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »