Att välja förlovningsring tillsammans med sin partner

Att välja ut en förlovningsring är ingen enkel uppgift. För att hitta den perfekta ringen bestämmer sig därför många att välja ut ringen tillsammans med sin partner. I den här artikeln hittar du några enkla tips på hur du gör just detta.

Innehållsförteckning

Att välja förlovningsring med sin partner

Bestäm en budget för ringen

Innan ni börjar leta är det viktigt att bestämma en budget för att lättare filtrera bort ringar som ni inte är intresserade av. Detta minskar också risken för att ni blir fästa vid en ring som ni inte har råd med.

Det är inte nödvändigt att spendera en överdriven summa på en förlovningsring, det är trots allt känslan och vad ringen symboliserar som är det viktigaste.

Diskutera er fram till en budget som ni båda känner er bekväma med. Glöm dock inte att ta hänsyn till marknadspriserna för den metall och typ av diamant eller ädelsten som ni vill ha i ringen.

Gör research om olika ringar

Nu är det dags att börja undersöka de olika typerna av förlovningsringar som finns tillgängliga. Ska förlovningsringen ha någon form av sten eller är ni hellre intresserade av matchande förlovningsringar i par med traditionella band? Vilken metall ska ringen vara gjord av?

Frågorna är många och det är inte alltid lätt att veta vad man vill ha. Ta hjälp av så mycket inspiration som ni bara kan tills ni hittar en stil som känns rätt för er.

Tänk även på att ha vigselringen i åtanke när ni väljer förlovningsring. På så sätt ser ni till att ringarna kompletterar varandra och ger en enhetlig känsla när de bärs tillsammans.

De fyra C:na för diamanter

Ska ringen innehålla en eller flera diamanter är det bra att ha förståelse för de fyra faktorerna som bestämmer diamantkvaliteten – slipning, klarhet, färg och caratvikt.

Dessa faktorer kallas ofta för “The four Cs”, det vill säga cut, clarity, color och carat.

Anledningen till att det är viktigt att förstå de fyra c:na är för att det påverkar både utseendet och priset på diamanten. Diamanter av samma vikt (carat) kan variera väldigt mycket i pris beroende på vilken klarhet, färg och slipning de har.

Om man kompromissar med en något lägre rankad klarhet, färg eller slipning kan man alltså få en större diamant till ett lägre pris.

Detta är perfekt för par som har en något stramare budget. På så sätt finns det en större möjlighet att ha råd med den storlek på diamant som du vill ha om du bara vet vad du ska leta efter (och var du ska leta någonstans).

Närbild på diamant i förstoringsglas
Diamanter bedöms och prissätts efter slipning, färg, klarhet och färg.

Ge din partner tid att tänka

Nu när ni har gjort er research är det viktigt att ge din partner tid att bearbeta vad han eller hon vill ha.

Tvinga inte hen att bestämma sig för en ring på en gång. Detta är ett stort beslut att fattas och det får ta den tid det tar. Ringen ska trots allt bäras hela livet så det är viktigt att ringen är perfekt.

Diskutera ringens betydelse tillsammans

Innan ni fattar ert slutgiltiga beslut bör ni diskutera ringens betydelse tillsammans. Prata om vad den betyder för er båda och varför ni vill binda er till varandra.

Se till att det är något som ni båda brinner för och att det kommer att vara en symbol för er kärlek och ert engagemang i många år framöver.

Kanske har ni något som betyder extra mycket för er som ni vill ska representeras i ringen? Det kan vara allt från en speciell typ av sten, ett visst antal stenar till ett särskilt typ av band eller färg.

Handla den perfekta förlovningsringen tillsammans

När ni har gjort all forskning och diskuterat vad ringen betyder för er båda är det det är dags att hitta er drömring. Ta god tid på er och njut av processen – det ska vara roligt!

Vill ni köpa ringen online eller i butik? Eller kanske designa en helt egen ring?

Det finns för- och nackdelar med alla alternativen så det är viktigt att ha alla dessa i åtanke när du köper din ring.

Förlovningsringar i skyltfönster

Köpa förlovningsring online

Att köpa förlovningsringen på nätet har många fördelar. Ni får en lättare överblick över alla ringar och kan enklare filtrera bort ringar som inte uppfyller era kriterier.

För att göra processen ännu enklare har vi dessutom jämfört de populäraste butikerna för att köpa förlovningsring online!

Köpa förlovningsring i fysisk butik

Många föredrar att köpa förlovningsringen i fysisk butik eftersom det är lättare att få en uppfattning om hur ringen faktiskt ser ut och känns på fingret.

Fysiska butiker har dock oftast ett mindre utbud och tenderar att ligga lite högre i pris.

Designa er egen ring

Hittar ni inte vad ni söker eller helt enkelt bara vill ha en helt unik ring finns alltid möjligheten till att utforma den på egen hand. Detta är dock oftast mycket dyrare än att köpa en färdig ring.

Ha roligt och njut av stunden!

Att välja en förlovningsring tillsammans ska vara en trevlig upplevelse för er båda. Ta god tid på er och glöm inte av att uppskatta betydelsen av detta speciella ögonblick.

Stressa inte. Ni kommer snart att hitta den perfekta ringen som kommer att bli en symbol för er eviga kärlek. Grattis och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »