Olika förlovningsringar & deras betydelse

Du har säkert hört din framtida fästmö prata om alltifrån halos till kluster- och solitärringar med stor inlevelse, men vad är egentligen vad? Det finns många olika typer av förlovningsringar och var och en har sin egen unika betydelse och symbolik. Vi ger dig en snabb inblick i de viktigaste förlovningsringarna att hålla koll på!

Olika typer av förlovningsringar

Innehållsförteckning

Olika förlovninsgringar och deras betydelse

Solitärring

Solitärringen är en av de mest klassiska, men också mest älskade förlovningsringarna genom tiderna. Denna ring har ett slätt, ofta ganska tunt band, med en ensam central sten.

Även om denna sten oftast är en diamant blir det allt vanligare att man väljer att byta ut diamanten mot en annan ädelsten såsom en safir eller rubin.

Solitärring

TRESTENSRING

Ringar med tre stenar har tre diamanter eller ädelstenar, vanligtvis av samma storlek och form.

Dessa stenar representerar det förflutna, nuet och framtiden för parets förhållande och kallas ofta för årsringar. De symboliserar också ett oändligt band mellan två människor.

Trestensring

HALORING

Haloringar består av en större diamant eller ädelsten som omges av mindre stenar runtom för att skapa en iögonfallande effekt.

Denna typ av ring sägs representera evig kärlek och hängivenhet och de små stenarna kallas därför även för för “kärlekens gloria”.

Haloring

KLUSTERRING

Klusterringar samlar flera små diamanter eller stenar för att ge intryck av en större sten. Denna typ av ring sägs representera två människor som kommer samman och förenar sina liv för evigt.

Dessa ringar tenderar också att vara lite billigare vilket är kan vara ett tacksamt alternativ för er med mindre budget.

Klusterring

RINGAR MED DELAT ELLER FLÄTAT BAND

Denna typ av ring har ofta ett tvådelat eller flätat band framtill som sedan enas till ett och samma band på baksidan.

Förlovningsringar med delade band sägs symbolisera de två vägar som förenas när ni ingår i äktenskap tillsammans och hur ni kommer att förbli sammanlänkade livet ut.

Ring med delat band

Evighetsring

Evighetsringar omges av diamanter eller ädelstenar runt hela bandet. Detta representerar er eviga och oändliga kärlek till varandra.

Denna typ av ring är vanliga som vigselringar, men kan även användas som förlovningsringar för att symboliseraer kärlek och engagemang.

Evighetsring

Betydelsefulla metaller för förlovnisngringar

Förlovningsringar i guld

Förlovningsringar i guld är ett klassiskt och tidlöst val för många par. Guld representerar styrka, stabilitet och kärlek, vilket gör det till den perfekta metallen för att symbolisera ert förhållande.

Gult guld är den mest populära typen av guld som används i förlovningsringar eftersom den förknippas med värme och optimism.

Förlovningsringar i silver

Förlovninsgringar i silver är ett budgetvänligt val som på många sätt liknar sin dyrare konkurrent vitguld.

Silver symboliserar dessutom renhet och harmoni och är en perfekt metall för att visa ert engagemang för varandra.

Förlovningsringar i platina

Förlovningsringar i platina blir alltmer populära på grund av sin hållbarhet och styrka. Denna typ av metall symboliserar därför evighet vilket är precis det man hoppas på i ett äktenskap.

Sammanfattning

Alltifrån vilken typ av ring till vilken sten och metall du väljer har en egen mening och symbolik.

Om du gör ditt val efter detta samt utgår efter din partners personlighet och stil kommer du garanterat att imponera på din framtida fru!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »