Hur du väljer rätt diamanthalsband till din outfit

Ett halsband kan vara den viktigaste, men också svåraste, accessoaren att välja till din outfit. Halsbandet hänger väldigt synligt kring halsen och hamnar lätt i fokus. Det är därför viktigt att välja ett halsband som passar väl ihop med din övriga klädsel.

Innehållsförteckning

Diamanthalsband i guld, som passar de flesta outfits

Med så många olika typer av halsband som finns på marknaden kan det dock vara svårt att veta vilket som är rätt för dig. Vi har därför satt ihop några enkla tips på hur du väljer rätt diamanthalsband till din outfit. Vill har även skrivit en köpguide till diamanthalsband, om du behöver köpa ett nytt halsband.

Tänk på färgen på din klädsel

När du ska välja rätt diamanthalsband till din outfit är det viktigt att tänka på färgen på dina kläder. Här är några tips om vilka färger du ska ha till olika outfits.

  • Om du bär en vit eller ljus klänning, är ett halsband som bryter av vara ett bra alternativ. Ett halsband i gult guld med en diamant eller färgstark ädelsten är ett bra val. Självklart går även silver eller vitguld bra om du hellre föredrar det.
  • Bär du en mörk klänning är det fint att bära ett halsband som kompletterar färgen på din klädsel. Ett halsband med svart onyx skulle vara ett bra val. En klar diamant är också ett alltid lika självklart val. Den klara, gnistrande diamanten ger en fantastiskt fin kontrast mot den mörka klänningen och kommer snabbt att hamna i allas blickfång.

 

Om du bär en väldigt mönstrad klänning eller en klänning som på annat sätt har mycket detaljer är det snyggast att välja ett diskret diamanthalsband så att klänningen får stå i centrum.

Tänk på klänningens halsringning

När du väljer ett diamanthalsband till en klädsel är det viktigt att tänka på klänningens halsringning. Om du bär en klänning med V-hals vill du välja ett halsband som drar uppmärksamhet till din halsringning.

Ett lite längre halsband (som håller sig innanför ringningen) med ett större hänge är ett kompletterar ringningen fint. Ett diamanthalsband med en hängande länk (Y-halsband) gör sig också väldigt fint till. Om du däremot har en klänning med hög hals kan du med fördel välja ett längre diamanthalsband.

Klänningens halsringning och ett diamanthalsband

Vad är det för tillfälle

Det tillfälle du klär dig för är också en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett diamanthalsband. Om du ska klä dig för ett formellt tillfälle, t.ex. ett bröllop eller en gala, bör du välja ett mer elegant diamanthalsband, gärna med matchande örhängen. Om du ska klä dig för vid ett avslappnat tillfälle, till exempel en dag med vännerna, kan du välja ett halsband som är roligare och mer avslappnat. Ett hängande halsband eller ett kraftigare statementhalsband är ett bra alternativ.

Bestäm dig för en stil som passar din personlighet

När du väljer ett diamanthalsband är det också viktigt att välja en stil som passar din personlighet. Om du är en rolig och utåtriktad person kan du med fördel välja ett halsband som är djärvt och som väcker uppmärksamhet – precis som du. Om du är mer reserverad, välj ett halsband som är mer enkelt och diskret. Ett pärlhalsband eller ett solitärhalsband med diamanter är ett bra val.

Diamanthalsband med många diamanter

Välj en halsbandslängd som passar dig bra

Halsbandets längd är också en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer ett diamanthalsband. Om du har en lång hals kan du välja ett något kortare halsband då en lång kedja förlänger halsen ännu mer.

Har du en kort hals är ett lite längre diamanthalsband ett mer smickrande alternativ då detta förlänger halsen och ger dig ett nättare intryck.

Jämför priser och läs på innan du köper ett diamanthalsband till din nya outfit

När du köper ett diamanthalsband är det viktigt att jämföra priser och göra din research. Priset på ett halsband kan skilja från butik till butik. Det är oftast billigast att beställa halsband på nätet än att köpa direkt i en lokal butik.

Vi gjorde ett stort test av förlovningsringar där vi gick igenom de 4 största smyckesbutikerna om vilka förlovningsringar som var billigast och bäst service. Och saken är att smycken varierar väldigt mycket när det gäller priset. Fler kända butiker lever inte alls upp till samma standard som vår vinnare i det testet. Så med detta sagt, jämför priserna innan du gör ditt köp av smycken.

Har du en begränsad budget kan kanske ett diamanthalsband med en labbodlad diamant vara ett bra alternativ? De har precis samma uppbyggnad som en naturlig diamant, men kostar väldigt mycket mindre.

Vår guide om hur diamanter prissätts kan hjälpa dig att förstå kostnaden för olika diamanter. Och vår köpguide ger dig den information du behöver för att välja rätt diamanthalsband till din outfit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »