Morgongåva till bruden – 10 bästa tipsen inför bröllopet

En morgongåva är ett vackert sätt att visa uppskattning och kärlek till din partner, samtidigt som den också kan fungera som ett minne av den speciella dagen. Men vad ska man ge? Om du funderar på att ge något som är klassiskt och varar livet ut, kan smycken vara ett utmärkt val. I denna artikel ger vi dig 10 inspirerande idéer på morgongåvor.

Morgongåva
Innehållsförteckning
Vad är en morgongåva?

En morgongåva är en traditionell gåva från brudgummen till bruden på bröllopsdagen, oftast överräckt på morgonen efter bröllopsnatten. Vanliga morgongåvor inkluderar smycken, blommor eller personliga presenter.

Topplista morgongåva - 10 idéer

1. Örhängen

Örhängen är en klassisk morgongåva som aldrig går ur tiden. Vill du satsa på något extra exklusivt är ett par diamantörhängen eller örhängen från ett stort modehus alltid ett säkert kort. Dessa är dessutom långlivade alternativ som kommer att kunna bäras i generationer framöver.

2. Klassiskt armband

Ett armband är en annan fantastisk morgongåva. Väljer du en klassisk och tidlös modell kan din partner dessutom bära det dagligen som en vacker symbol för er kärlek. Välj gärna ett material som du vet kommer att hålla i längden. Du vill trots allt att armbandet ska kunna bäras hela livet.

3. Smyckeskrin

Har din partner redan gott om smycken? Då kanske någonting att förvara dem i är ett bättre alternativ. Ett smyckeskrin är en praktisk, men också kärleksfull morgongåva som visar att du är medveten om din partners behov.

4. Diamanthalsband

Ett diamanthalsband är en mer klassisk morgongåva som är perfekt för en speciell dag. Här kan du välja allt från något enkelt och subtilt till något mer iögonfallande. Ett diamanthalsbandblir dessutom en fin symbol för ert förhållande då det symboliserar evig kärlek.

5. Personligt smycke

Att ge ett personligt smycke som en morgongåva visar att du har tagit dig tid att tänka igenom presenten. Du kan till exempel välja att gravera in en speciell symbol, ett datum eller en kort och meningsfull text på smycket. Morgongåvan får då en extra stark betydelse för din partner i jämförelse med om du valt en färdigköpt produkt.

6. Klassisk klocka

En klassisk klocka är en tidlös och elegant morgongåva som dessutom är väldigt praktisk och som du vet att din partner kommer att ha användning av. Välj därför gärna en lite mer exklusiv variant som du vet kommer att hålla i många år framöver.

7. Bokstavssmycken

Bokstavssmycken är en annan unik morgongåva som visar att du har tagit dig tid att göra något personligt och meningsfullt. Du kan designa eller köpa en färdig berlock till ett armband/halsband med den första bokstaven i ditt eller ditt partners namn på. Eller varför inte två berlocker - en med din respektive din partners första bokstav. Välj gärna metaller såsom guld eller silver för så lång livslängd som möjligt.

8. Tenniskedja

En tenniskedja består av en länk prydd med diamanter och kan bäras både som halsband och armband. Den är helt tidlös och passar därför perfekt som morgongåva. Tenniskedjan blev extra populär efter att tennisstjärnan Chris Evert tappade sitt armband under en tennismatch och sedan krävde att spelet skulle stoppas för att hon skulle hitta den.

9. Unikt smycke

Kanske har du något ärvt smycke med extra betydelse som ligger undangömt där hemma? Det finns inget bättre tillfälle för att återuppliva detta betydelsefulla arvegods än att ge det som morgongåva till din älskade.

Ett annat sätt att ge bort ett unikt smycke som morgongåva är att designa ett eget. Du kan exempelvis smälta ner avlagda smycken som du redan har hemma för att ge liv åt ett nytt.

10. Eternityring

En eternityring är en annan tidlös morgongåva, om än en mycket exklusiv sådan. Eternityringar har en rad diamanter runt hela ringen som symboliserar evig kärlek och lojalitet. Diamanterna kan variera i storlek och form, och ringen kan vara gjord av olika material som guld, silver eller platina.

Sammanfattning

Att välja en perfekt morgongåva kan vara en utmaning, men genom att välja en klassisk present med en koppling till smycken kan du ge en tidlös och elegant gåva som din partner kommer att uppskatta under många år framöver.

De idéer vi har delat med oss av inkluderar diamanthalsband, personliga ringar, tenniskedjor och klassiska klockor, men det finns många andra alternativ att välja mellan. Var noga med att tänka igenom din partners smak och stil när du väljer en morgongåva och ge något som kommer att betyda mycket för er båda under lång tid framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *