Fria med attrappring som förlovningsring

En attrappring har blivit alltmer populär som ett alternativ till en riktig förlovningsring när det kommer till att fria till sin partner. Det kan tyckas okonventionellt att inte fria med en riktig ring, men det finns faktiskt flera fördelar med att inte göra det. Häng med när vi tar reda på vilka fördelarna är för att se om en attrappring är det rätta valet för dig!

Förlovningsring attrapp
Innehållsförteckning

Fördelar med attrappring som förlovningring vid frieriet

Möjligheten att välja en ring tillsammans

En av de största fördelarna med att fria med en attrappring är att det ger er som par möjligheten att välja förlovningsringen tillsammans.

Detta blir både en intim och mysig upplevelse för er samtidigt som ni försäkrar er om att ringen blir helt perfekt.

Ingen riskerar att bli besviken besviken samtidigt som du som friar spar massvis av tid på att slippa leta fram en ring som kanske ändå inte blir rätt i slutändan.

Vad är en attrappring?

En attrappring används som en temporär förlovningsring vid frieriet för att du och din partner sedan ska kunna fatta ett gemensamt beslut.

Kontroll av storleken på ringen

Ofta ingår en gratis storleksändring vid köp av en förlovningsring, men det är inte alltid det gör det. Är ringen till exempel graverad eller specialdesignad går det inte heller att lämna tillbaka eller byta den om storleken blir fel. Om du vill läsa mer om förlovningsringars storlek så har vi 5 nyttiga tips för dig.

En attrappring ger er möjlighet att kontrollera storleken i lugn och ro för att försäkra er om att den blir korrekt när ni köper den riktiga förlovningsringen.

Attrappringar finns i många olika stilar

En annan fördel med attrappringar är att de finns i ett brett utbud. Ofta kan du därför välja en ring som liknar den förlovningsring som du tänkt att köpa och som du tror skulle passa din partner.

Vissa butiker erbjuder till och med sina kunder låneringar som de kan fria med, det vill säga en billigare kopia av en förlovningsring. På så sätt kan du fria med en uttänkt och särskilt utvald ring samtidigt som ni har möjlighet att byta ut modellen om det inte skulle bli helt rätt.

Mindre kostnad

Om ekonomin inte riktigt räcker till vid själva förlovningen kan en attrappring ge er möjligheten att spara pengar.

En attrappring som ligger mycket lägre i pris kan då fungera som ett substitut under tiden tills ni har sparat ihop till den verkliga förlovningsringen.

Hyr eller låna en attrappring från olika butiker

Det finns flera butiker som erbjuder möjligheten att hyra eller låna en attrappring. Detta är inte bara bra för dig som vill ha en tillfällig ring att fria med utan kan även vara en utmärkt lösning för de som vill testa olika ringar innan de gör sitt slutgiltiga köp.

Låna attrappring

Hyr en attrappring från Efva Attling Stockholm

En butik som erbjuder möjligheten att hyra en attrappring för många av deras förlovningsringar är Efva Attling Stockholm. Här kan man hyra en attrappring i 30 dagar för att fria med och sedan i lugn och ro välja en riktig ring tillsammans. Du betalar en låneavgift, men denna dras sedan av om du gör ett riktigt köp.

Detta kan vara ett utmärkt alternativ för dem som vill uppleva känslan av att fria med en ring utan att behöva spendera pengar på en riktig ring direkt.

Låna en attrappring från Vanbruun

En annan butik som erbjuder möjligheten att låna en attrappring är Vanbruun. Här kan man låna en identisk attrappring till deras riktiga förlovningsringar och få den levererad hem till sig.

Man debiteras 2000 kr för lånet, men detta dras av på beloppet när man köper den riktiga förlovningsringen. 

Nackdelar med en attrappring

Trots fördelarna med en attrappring finns det också några nackdelar som man bör överväga innan frieriet.

En av dessa nackdelar är att en attrappring kan uppfattas som mindre betydelsefull. Detta eftersom det kan kännas som att det inte ligger lika mycket kärlek och eftertanke bakom frieriet som med en riktig förlovningsring.

Många anser också att en attrappring tar bort den viktigaste delen av frieriet, nämligen avslöjandet av ringen. Många kvinnor väntar större delen av livet på den dag de ska bli friade till och att få se ringen för första gången är en stor del av detta.

En bra lösning för att undvika att hamna i dessa fällor är välja ut en tilltänkt förlovningsring och sedan välja en attrappring som är så lik denna som möjligt.

Besviken brud

Sammanfattning

I slutändan är det upp till varje par att avgöra vad som passar bäst för dem. En attrappring kan vara ett utmärkt alternativ för den som vill ge sin partner mer kontroll över valet av ring medan andra kanske föredrar överraskningsmomentet med att ge bort en riktig ring.

Oavsett vad man väljer är det viktigt att komma ihåg att en ring inte är det som definierar själva förhållandet. Det viktigaste är att valet känns rätt för just er.