Etikett för frierier: vad du bör veta innan du ställer frågan

Du har hittat den rätta. Nu är det dags att ta nästa steg – ett frieri! Att be någon att gifta sig med dig är en stor händelse i ditt liv och du vill självklart att frieriet ska bli så perfekt som möjligt. Det kan därför vara bra att vara påläst om vilka etikettregler som gäller. Vi hjälper dig på vägen!

Friar

Innehållsförteckning

6 tips inför frieriet

Innan du ställer frågan är det viktigt att se till att din partner är redo för äktenskap. Det är därför bra om ni har diskuterat ert förhållande och vart ni ser att det ska ta vägen i framtiden.

Du bör också se till att ni är på samma sida ekonomiskt och att ni båda är redo att ta på er det ansvar som ett äktenskap innebär.

Det är viktigt att komma ihåg din partners familj när du planerar ditt frieri. Se till att be om båda föräldrarnas välsignelse innan du ställer frågan.

Detta är ett viktigt tecken på respekt och uppskattning för deras stöd under hela er relationsresa.

Att välja förlovningsring är ofta en av de viktigaste delarna av ett frieri. Du vill försäkra dig om att den är perfekt och återspeglar ert förhållande och hur mycket ni bryr er om varandra.

Försök att återspegla din partners stil och personlighet i den ring du väljer. Ta gärna hjälp av din partners vänner och familj be om tips och råd!

Att anlita en professionell fotograf hjälper till att föreviga ert speciella ögonblick. Något så emotionellt som ett frieri kan ibland göra det svårt att minnas tillbaka på det exakta ögonblicket.

Nervositeten beblandar sig med ett överflöd av olika känslor vilket gör att tillfället kan bli svårt att ta in. Bilder är därför ett uppskattat sätt att hjälpa er att minnas och återuppleva alla de starka känslorna som ni delade den dagen.

Att skapa en unik upplevelse av frieriet är nyckeln till att göra det minnesvärt. Tänk utanför boxen och var kreativ med hur du ställer frågan.

Detta betyder inte att det krävs massa fyrverkerier för att göra frieriet unikt. Det viktiga är att frieriet återspeglar er och hur ni är som par.

Glöm inte bort att fira! Ta vara på den här tiden och skäm bort varandra med en hotellnatt eller en extra lyxig middag.

Eller varför inte fira kvällen tillsammans med vänner och familj? Överraska din partner med en stor fest och njut av att ni och er kärlek får stå i centrum för en stund!

När det är dags...

Tänk på var du friar

När du planerar det perfekta frieriet kan det vara lika viktigt var du friar som hur du friar.

Om du väljer en plats som har en speciell betydelse för er båda kommer det att ge en extra dimension av mening omtanke till ert speciella ögonblick.

Detta kan exempelvis vara platsen där ni träffades första gången eller platsen där ni hade er första dejt. Oavsett vad platsen symboliserar så visar valet extra ansträngning som garanterat kommer att uppskattas.

Friar med en förlovningsring

Överraska din partner

En av de viktigaste delarna i ett frieri är överraskningen! Du vill alltså se till att din partner inte anar någonting i förväg.

Har ni pratat om äktenskap under en längre tid och din partner är nyfiken av naturen kan detta vara lättare sagt än gjort. Det gäller därför att vara lite listig i din planering.

Ett bra tips är att planera in frieriet någon dag då din partner föreslagit en aktivitet. Kanske har hen föreslagit ett restaurangbesök eller en spahelg någonstans.

Det är mindre risk att din partner misstänker någon när det är hen själv som har planerat dagen.

Gör det med elegans och stil

Även om din partner älskar överraskningar ska du komma ihåg att det fortfarande kan vara ganska överväldigande att få ett frieri!

Att ha detta i åtanke är viktigt när du planerar hur du ska gå tillväga för att ställa den stora frågan. Se till att det inte blir för överdrivet, romantik handlar trots allt inte om stora gester utan snarare om genomtänkta gester.

Överväg istället att lägga till personliga detaljer som att skriva en dikt eller inkludera foton från speciella stunder som ni har delat tillsammans under er relationsresa hittills.

Spelar det någon roll vem av er som friar?

Den urgamla debatten om vem som ska fria, en man eller en kvinna, är mycket personlig och kan väcka starka åsikter. Att fria har kommit långt från sina traditionella rötter och det blir allt vanligare att kvinnan i förhållandet tar modet till sig och friar.

Varje par är unikt och det viktigaste är att båda parter känner sig bekväma med att bli friade till. Det är trots allt bara ni två i er förhållande och vad andra tycker är helt oväsentligt.

Sammanfattning

Oavsett hur genomarbetat eller enkelt du väljer att göra ditt frieri så är det viktigaste att det symboliserar dig och din partner.

Att vara genomtänkt när det gäller var och hur du gör ditt frieri kommer att bidra till att din partner känner sig älskad och uppskattad under detta otroligt intima ögonblick! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »