Hur man säljer en förlovningsring

Att sälja en förlovningsring kan vara en känslomässigt utmanande uppgift, men det behöver inte vara en svår eller komplicerad process. Genom att följa några enkla steg kan du sälja din förlovningsring snabbt och enkelt, samtidigt som du får ett pris som du är nöjd med. Läs vidare för vår guide om hur du säljer din förlovningsring på bästa möjliga sätt.

Sälja förlovningsring

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Gucci. På så sätt kan vi utveckla sidan och driva den vidare och det kostar inget extra för dig.

Innehållsförteckning

Sälja förlovningsring – tips för att få ut det mesta av din försäljning

En förlovningsring kan innebära mycket mer än bara ett smycke. Den kan representera minnen, känslor och en viktig tid i ditt liv. Men ibland kan det bli nödvändigt att sälja den, och när du gör det vill du få ett så högt pris som möjligt. Här är några tips för att få ut det mesta när du ska sälja din förlovningsring.

Värdera din förlovningsring

När du säljer en förlovningsring är det viktigt att få en värdering för att fastställa ringens värde. Det finns flera sätt att göra detta.

Du kan gå till en juvelerare eller använda en onlinetjänst. Oavsett vilket är det viktigt att få en korrekt uppskattning av ringens värde.

Juvelerare kan ge dig en värdering baserad på ringens karatvikt, diamantkvalitet och andra faktorer. De kan också erbjuda dig att köpa ringen direkt av dig.

Onlinetjänster använder vanligtvis en formel som bygger på diamantens karatvikt, slipning, färg och klarhet för att ge dig en uppskattning av ringens värde.

När du har en värdering kan du börja försöka sälja ringen. Se till att jämföra priserna hos olika juvelerare och onlineåterförsäljare för att försäkra dig om att du får en rättvis värdering.

Värdera din förlovningsring

Välj rätt köpare

När det är dags att sälja din förlovningsring är det viktigt att välja rätt köpare. Du vill hitta någon som är pålitlig och som gärna rekommenderas av tidigare kunder.

Du kan göra din forskning på nätet eller be dina vänner och din familj om rekommendationer.

Gör din research, läs recensioner och fråga runt innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Du kan sälja din ring både till privata köpare eller till etablerade företag. Det allra viktigaste är att du väljer en köpare som du känner dig trygg med.

Att sälja en förlovningsring behöver inte alls vara särskilt svårt så länge du lägger ner lite tid.

Granskar diamant från en ring

Sälj till en välrenommerad köpare

Det finns många seriösa köpare där ute när du är redo att sälja din förlovningsring. Här är några av de bästa:

  • Lokala juvelerare – Dessa juvelerare ger dig ofta en uppskattning för din ring och kan hjälpa dig att snabbt hitta en köpare.
  • Onlinetjänster – Det finns ett antal onlinetjänster som erbjuder värderingar av diamanter och förlovningsringar. Detta kan vara ett snabbt och enkelt sätt att få en uppskattning för din ring.
  • Etablerade köpare – Det finns många etablerade köpare som har ett gott rykte och har fått beröm från tidigare kunder. Gör din research innan du säljer för att försäkra dig om att du får den bästa möjliga affären.
Bonustips för att sälja din förlovningsring.

För att sälja en förlovningsring, ta professionella foton av ringen, bestäm dess värde, och sälj på auktionssidor eller hos en juvelerare. Erbjud även att köpa tillbaka ringen om köparen ångrar sig.

Onlinetjänster som köper begagnat guld

  • Diamantbrev – köper förlovningsringar och vigsel ringar. De betalar både för guldet och diamanterna vilket gör det till en bra köpare om du tex vill sälja en solitärring. Diamantbrev har fått väldigt fina betyg av de som sålt sina förlovningsoch vigselringar till dem. De är kända för att betala mest i branschen.
  • Guldbrev – är en av Sveriges kändaste onlinetjänst som köper ditt guld till en bra peng.
  • Guldfynd – är en av Sveriges kändaste guldbutiker och har flera fysiska butiker i Sverige.

Hur mycket får man betalt om man säljer sin förlovningsring

Om du säljer ditt guld till en välrenommerad köpare kan du räkna med följande priser:

Sälja guld

Karat Pris per gram
14K 202 kr
18K 260 kr
20K 289 kr
21K 303 kr
22K 318 kr
23K 332 kr

Sälja silver

Du kan förvänta dig följande priser om du säljer ditt silver till en välrenommerad köpare:

 

Typ av silver Pris per gram
Rent silver 2,99 kr
Sterling 925 2,25 kr
Kattfot 830 2,04 kr
Kattfot 800 2,04 kr

Sälja Diamanter

Ingen diamant är den andra lik så diamanter värderas efter de 4c:n.

Förbered din ring innan du säljer den

När du förbereder dig för att sälja din förlovningsring finns det några saker du måste göra för att förbereda den. Det viktigaste är att rengöra ringen. Du kan använda ett smyckesrengöringsmedel eller en tandborste och lite tvålvatten. Se till att rengöra all smuts och smuts från den.

Juvelerare bedömer en guldring

Få det bästa priset

När det är dags att sälja din förlovningsring är det viktigt att få ett så högt pris som möjligt.  Du vill inte sälja din ring för mindre än vad den är värd!

Här är några tips för att få ut det mesta för din förlovningsring:

  • Jämför priser från olika köpare.
  • Ta dig tid att skriva en bra beskrivning av ringen. Inkludera information som typ av diamant, karatvikt, färg och klarhet.
  • Låt ringen värderas av en professionell person för att få en mer exakt uppskattning av dess värde.
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »