Skötsel och rengöring av din förlovningsring

Glöm inte bort att ta hand om din förlovningsring – en misskött ring kan lätt bli matt och livlös vilket gör att den tappar sin charm och skönhet. Vi ger dig 3 enkla tips för hur du håller din ring gnistrande vacker år efter år!

Rengöra förlovningsring med diamanter

Innehållsförteckning

Grundläggande rengöringstips för förlovningsringar

Att rengöra din förlovningsring är inte särskilt svårt och går oftast väldigt fort. Den mest huvudsakliga rengöringen kan du dessutom göra med enkla tillbehör som du redan har hemma eller som enkelt kan köpas hem.

Ibland kan det dock behövas lite mer grundlig rengöring som kan kräva proffessionell hjälp.

Rengör med diskmedel

Ett enkelt och väldigt effektivt  sätt att hålla din förlovningsring ren (och gnistrande) är att rengöra den regelbundet med diskmedel.

Börja med att göra en lösning av milt diskmedel och varmt vatten. Se dock till att vattnet inte är för varmt eftersom extrema temperaturer kan skada vissa typer av smycken.

Låt sedan ringen ligga i lösningen i några minuter så att all smuts och orenheter lösgörs. Använd därefter en mjuk trasa eller tandborste för att försiktigt borsta bort smuts från ringen. Tänk på att inte använda någonting som kan repa ringen.

Det samlas ofta mycket orenheter kring infattningen av diamanten så glöm inte att gå över dessa småutrymmen extra noga. Vid behov kan du också använda en tandpetare eller bomullspinne med tvållösningen för att rensa bort svåråtkomliga ställen.

När du är klar med rengöringen sköljer du ringen noggrant med kallt vatten och torkar av den med en mjuk trasa. Placera sedan ringen i direkt solljus eller under en lampa och njut av hur mycket den gnistrar!

Rengöringslösningar för diamanter och ädelstenar

Du ska aldrig använda starka kemikalier eller blekmedel när du rengör din förlovningsring eftersom det kan skada både metallen och eventuella ädelstenar.

Däremot finns det särskilda rengöringsmedel som är speciellt framtagna för detta ändamål. Dessa rengör din ring från envisa smutsansamlingar utan att orsaka några skador så att din ring förblir som nu.

Oftast får du dock precis samma, om inte bättre, resultat med vatten och diskmedel.

Gör ett besök hos din juvelerare

Komplettera gärna din regelbundna rengöring i hemmet med ett årligt besök hos juveleraren.

Proffsen har tillgång till specialverktyg och lösningar som kan komma in i alla vinklar och vrår på din ring som kan vara svåra att nå på egen hand.

Dessutom kommer de att kunna upptäcka eventuella problem innan det är för sent.  De kan också ge dig råd på hur du ska fortsätta att ta hand om din ring på allra bästa sätt.

Sammanfattning

Din förlovningsring är mer än bara en accessoar – den är en symbol för evig kärlek! Den behöver därför tas om hand och vårdas, precis som er kärleksrelation.

Som tur är krävs inte mycket mer än lite diskmedel och ett årligt besök hos juveleraren för att hålla din ring i absolut toppskick.

Med dessa tips i åtanke hoppas vi att du kommer att kunna hålla din ring vackert gnistrande livet ut – och förhoppningsvis i generationer framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »