Försäkra din förlovningsring: Varför det är viktigt och hur du gör det

Du har lagt ner mycket tid, energi och pengar på att hitta den perfekta förlovningsringen till din partner. Självklart vill du se till att ringen är skyddad. Vi ger dig tips på varför du bör försäkra din förlovningsring och hur du gör det.

Försäkra förlovningsring

Innehållsförteckning

Varför du bör försäkra din förlovningsring

Med en bra försäkring slipper du oroa dig för att någonting ska hända när du bär din förlovningsring. Här är fyra anledningar till varför du bör försäkra din ring!

1. Ger dig sinnesro

Många lägger ner stora summor på att införskaffa den perfekta förlovningsringen. Kanske har ni sparat i flera månader eller till och med år för att ha råd med din drömring.

Det är därför naturligt att man blir orolig och nervös när man ska börja bära sin dyrgrip, speciellt om den inte är försäkrad. Genom att försäkra ringen kan du bära den med sinnesro och slipper att hela tiden oroa dig för att en olycka ska inträffa.

2. Skyddar mot stöld och förlust

Föreställ dig förödelsen om du skulle förlora ringen – särskilt om något som ett inbrott skulle inträffa. En försäkring kan hjälpa till att skydda mot sådana händelser så att du inte behöver axla den ekonomiska bördan av att själv ersätta ringen.

Detsamma gäller om du skulle råka tappa bort ringen. Detta är lättare hänt än vad man tror och en försäkring täcker kostnaden för att ersätta ringen om detta skulle hända.

3. Skyddar mot skador

Ett annat viktigt övervägande när man försäkrar en förlovningsring är skydd mot skador. Kanske råkar du tappa ringen så att diamanten faller ur infattningen eller så att någon annan detalj på ringen går sönder eller skadas.

Olyckor kan hända och en försäkring kan täcka dessa olyckor så att du själv inte behöver stå för kostsamma reparationer eller ersättningar.

4. Skyddar mot inflation

Priset för diamanter ökat stadigt med tiden. Att försäkra din förlovningsring kan även täcka eventuella ökade kostnader i samband med att ersätta förlorade eller skadade diamanter på grund av stigande marknadspriser.

Detta är särskilt användbart om du köpte din diamant till ett mer överkomligt pris för flera år sedan och behöver ersätta den idag – kostnaden skulle bli mycket högre än vad du ursprungligen betalade!

Inflation

Hur du försäkrar din förlovningsring

Visste du det här?

Försäkra din förlovningsring via din hemförsökring

Kontakta din försäkringsgivare och kontrollera vad din nuvarande hemförsäkring täcker. I många fall behöver du utöka din hemförsäkring med ett tillägg som täcker dyrare föremål.

Var noga med att kontrollera exakt vad den extra försäkringen täcker. Detta extra skydd omfattar ofta täckning för skador samt förlust och stöld, men kanske inte tar hänsyn till eventuella ökningar av diamantvärdet på grund av inflation.

Se därför till att ditt ytterligare tillägg inkluderar sådan täckning om du vill slippa dessa överraskande dyra kostnader i framtiden!

Hemförsäkring förlovningsringar

Försäkra din förlovningsring via en privat försäkringsgivare

Det finns även privata försäkringsgivare som är särskilt inriktade på den här typen av försäkringar. Många av dessa försäkringar har ofta större omfattning än de som erbjuda av de vanliga försäkringsbolagen, men kostar ofta lite mer.

Undersök och jämför flera olika försäkringsbolag innan du gör ditt slutgiltiga beslut och se till att försäkringen täcker allt du önskar såsom stöld, skador, förlust och prisökningar.

Sammanfattning

Oavsett vilken väg du väljer behöver du alltid se till att den ger tillräckligt med täckning för alla tänkbara scenarier.  På så sätt kan du och din partner andas ut med vetskapen om att ni är ekonomiskt säkra även om oturen skulle vara framme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förlovningsringar vilken butik är bäst

Förlovningsringar – Vilken butik är bäst?

Vi har jämfört de fyra största smyckesbutikerna så att du inte behöver göra det!

Oavsett om du vill ha en förlovningsring som är helt unik eller något klassiskt och tidlöst kommer någon av dessa butiker att ha exakt det du söker. Dessutom erbjuder de alla fantastiska priser och kundservice.

Skaffa den perfekta ringen till din fästman/fästmö hos någon av dessa fantastiska juvelerare – de kommer garanterat att älska den!

Läs mer »
Val av diamanter

Val av diamant

Val avdiamanter Idag finns det två olika typer av diamanter – naturliga och labbodlade. De naturliga bildas naturligt i underjorden, medan de labbodlade skapas av

Läs mer »